Kan je met rijbewijs naar buitenland?

Kan je met rijbewijs naar buitenland?

U moet ook een identiteitskaart of paspoort kunnen tonen wanneer u in een Europees land verblijft. Voor sommige landen heeft u ook een visum nodig. U kunt een visum aanvragen bij de ambassade van uw bestemmingsland in Nederland. Een rijbewijs is in het buitenland geen geldig identiteitsbewijs.

Welke landen mag je niet in met een Nederlands paspoort?

Visum quick check

Land Visuminformatie Nederlandse burger
Finland Zakelijk: Geen visum nodig Toeristisch: Geen visum nodig
Frankrijk Zakelijk: Geen visum nodig Toeristisch: Geen visum nodig
Frans Guyana Zakelijk: Geen visum nodig Toeristisch: Geen visum nodig

Kan ik nog met een ID kaart naar Engeland?

‘Vanaf 1 oktober 2021 komen (bijna alle) Nederlanders alleen nog het VK binnen met een geldig paspoort. De Nederlandse ID-kaart telt dan dus niet langer als reisdocument voor het VK. Dit geldt voor zowel Engeland, Schotland, Wales als Noord-Ierland.

Kun je met je rijbewijs naar Belgie?

Het Nederlandse rijbewijs is geldig in België, ook bij het huren van een voertuig. Een IRB (internationaal rijbewijs) is niet vereist. Let op: Verhuurbedrijven kunnen specifieke eisen stellen.

Kun je met je rijbewijs naar Frankrijk?

Rijbewijs geldt in buitenland niet als identiteitsbewijs Het rijbewijs is in het buitenland geen officieel identiteitsbewijs.

Hoeveel landen mag je in met een Nederlands paspoort?

Het Nederlandse paspoort behoort tot de meest waardevolle reisdocumenten ter wereld. Zo kan je zonder visum naar 167 landen reizen (in 33 landen krijg je een visum bij aankomst). Het Nederlandse paspoort behoort daarmee tot de meest waardevolle reisdocumenten ter wereld.

Heb ik een visum nodig na Brexit?

Heb ik na de Brexit een visum nodig om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen? Voor een kort verblijf (maximaal 6 maanden) heeft u als Nederlandse burger geen visum nodig. Voor een verblijf langer dan 6 maanden heeft u vaak wel een visum nodig.

Hoe lang duurt het om een internationaal paspoort aan te vragen?

Hoe lang moet mijn paspoort nog geldig zijn als ik naar het buitenland op reis ga? De meeste landen vereisen dat uw paspoort nog 6 maanden geldig is na terugkomst van uw reis. Verloopt uw paspoort voor die tijd, dan moet u een nieuw paspoort aanvragen.

Kun je met een ID kaart naar Egypte?

Heb je de Nederlandse nationaliteit, dan kan je niet met een ID kaart naar Egypte reizen. Je hebt een geldig paspoort nodig dat bij thuiskomst nog minstens 6 maanden geldig moet zijn.

Kun je met een ID naar Griekenland?

Je identiteitskaart is een geldig reisdocument voor bijna alle landen in Europa, en een paar landen buiten Europa: Andorra, België, Bosnië, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië en Noord-Ierland inclusief Kanaaleilanden, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven