Kan je militair worden met strafblad?

Kan je militair worden met strafblad?

Kan ik dan nog wel bij de Marechaussee solliciteren? Bij een veroordeling voor een misdrijf kun je niet bij de Marechaussee solliciteren. Je moet namelijk van onbesproken gedrag zijn. Je bent van onbesproken gedrag als je niet in justitieel of politieel register voorkomt.

Wat zijn uw beweegredenen om bij Defensie te solliciteren?

Een baan bij Defensie is een investering in je toekomst. Als militair leer je een vak, doe je unieke werkervaring op en ontwikkel je belangrijke competenties. Denk aan goed leren samenwerken in een team, werken onder hoge druk, verantwoordelijkheid dragen en zo duidelijk mogelijk informatie overdragen aan je collega’s.

Hoe val je op in je cv?

Hoe val je op met je cv? Aangezien je cv razendsnel wordt doorgenomen is het van belang dat er structuur in je curriculum vitae zit. Structuur breng je aan door tekstblokken te maken en bij elk blok een duidelijk kopje te maken. Het is verstandig om dit kopje qua opmaak duidelijk te onderscheiden van de overige tekst.

Kan ik in het leger?

Je bent gezond van lichaam en geest. Je voldoet aan de minimale opleidingseis voor de gewenste functie. Je voldoet aan de medische en psychologische eisen van Defensie. Op basis van een antecedentenonderzoek geeft de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) af.

Wat heb je nodig om in het leger te komen?

Wat zijn de algemene eisen voor een militaire baan bij Defensie?

  • Je bezit de Nederlandse nationaliteit.
  • Je beschikt over een geldig identiteitsbewijs.
  • Je bent gezond van lichaam en geest.
  • Je voldoet aan de minimale opleidingseis voor de gewenste functie.
  • Je voldoet aan de medische en psychologische eisen van Defensie.

Wat voor beroepen zijn er in het leger?

We hebben namelijk honderden verschillende functies in uiteenlopende vakgebieden. Behalve in gevechtsfuncties kun je bijvoorbeeld ook aan de slag in de techniek of de bouw, in de communicatie of gezondheidszorg, of op logistiek of administratief gebied.

Waarom wil je bij Defensie?

Defensie beschermt wat ons dierbaar is. Militairen verdedigen Nederland, de (economische) belangen en bevriende landen. Ze komen op voor anderen en ondersteunen bij rampen. Zo draagt Defensie bij aan vrede, vrijheid en veiligheid in de wereld.

Wat moet je op je cv zetten als je geen werkervaring hebt?

Als je geen werkervaring hebt om op je cv te zetten, is het aan te raden om een persoonlijk profiel op te nemen. Het persoonlijk profiel is een kort stukje tekst aan het begin van je cv waarin jij jezelf presenteert: het zegt iets over wie jij bent en wat voor werk je zoekt.

Wat moet er in een cv voor stage?

Maar hoe maak je een cv zonder werkervaring? De truc is om te focussen op andere aspecten van je cv. Denk aan nevenactiviteiten, bijbanen, stages, hobby’s, cursussen enz. Bedenk waarin jij uitblinkt en bekijk welke vaardigheden je kunt koppelen aan deze onderdelen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven