Kan je misselijk zijn van blaasontsteking?

Kan je misselijk zijn van blaasontsteking?

Een dergelijke infectie van de blaas wordt ook wel cystitis genoemd. Als de bacteriën zeer virulent zijn en niet worden behandeld, kunnen ze zich via de urineleiders verspreiden naar (een van de) nieren. Als dat gebeurt, zullen de symptomen aanzienlijk verergeren, bijvoorbeeld met rugpijn, misselijkheid en koorts.

Waarom krijg ik steeds blaasontsteking?

Nierstenen of blaasstenen. Een verkeerd plaspatroon waarbij tijdens het plassen de bekkenbodemspieren niet goed ontspannen. Hierdoor kunt u uw blaas niet volledig leeg plassen. De hoeveelheid urine die in de blaas achterblijft kan de bron van de terugkerende blaasontstekingen zijn.

Kun je van blaasontsteking ziek zijn?

Als een blaasontsteking onbehandeld blijft, is het mogelijk dat deze overgaat in een prostaatontsteking of nierbekkenontsteking. Dit gaat vaak gepaard met koorts en een ziek gevoel. Indien u last heeft van een blaasontsteking, moet u ervoor zorgen dat u anderhalf tot twee liter per dag drinkt.

Kun je van blaasontsteking buikpijn krijgen?

Wanneer je een blaasontsteking hebt, moet je vaak plassen, of heb je tenminste het gevoel dat je vaak moet plassen. Daarbij heb je ook last van een brandend gevoel. Vaak gaat dit samen met lage rug- of buikpijn.

Kan blaasontsteking chronisch worden?

Als de blaasontstekingen echter steeds terugkomen of chronisch worden, dan zal de huisarts u doorverwijzen naar een uroloog bij een ziekenhuis of een kliniek. Andros Blaascentrum is gespecialiseerd in blaasproblemen zoals terugkerende blaasontstekingen.

Wat te doen aan steeds terugkerende blaasontsteking?

Adviezen om blaasontsteking te voorkomen (vrouw)

  1. Drink veel: 2 tot 3 liter per dag (bijvoorbeeld water, thee, melk).
  2. Ga direct plassen als u voelt dat u moet plassen.
  3. Plas de blaas helemaal leeg.
  4. Plas direct na het vrijen.
  5. Gebruik geen zaaddodend glijmiddel bij het vrijen.

Wat is de oorzaak van de blaasontsteking?

Een blaasontsteking wordt door bacteriën veroorzaakt. Vaak is de E-coli-bacterie de grote boosdoener. Deze zit normaal gesproken in uw darm, maar kan via uw ontlasting ook in blaas terecht komen. Dit gebeurt bijvoorbeeld als u verkeerd afveegt: van achteren naar voren in plaats van voor naar achteren.

Waarom heeft misselijkheid tot gevolg?

Maar ook hoofdpijn, maagaandoeningen of zwangerschap kunnen misselijkheid tot gevolg hebben. Je hebt dan het gevoel dat je moet overgeven. Waarom eigenlijk? Misselijkheid ontstaat doordat een plekje in de hersenen – het braakcentrum – wordt geprikkeld en de maag het signaal krijgt om zich te legen.

Wat is het moment van de misselijkheid en eventueel overgeven?

Het moment van de misselijkheid en eventueel overgeven zegt vaak veel over een mogelijke oorzaak. Klachten voor het ontbijt kunnen bijvoorbeeld duiden op een zwangerschap of alcoholgebruik. Heb je direct na de maaltijd last, dan is de kans groot dat er sprake is van een stoornis in het maag-darmstelsel.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven