Kan je PET flessen overal inleveren?

Kan je PET flessen overal inleveren?

Moeten de flessen worden ingeleverd waar ze gekocht zijn? Nee, het is één nationaal inleversysteem. De consument kan de statiegeldflessen inleveren bij alle innamepunten als het nieuwe statiegeldlogo er maar op staat! Het maakt niet uit waar hij of zij de flessen gekocht heeft.

Waar lever je blikjes in?

Metalen verpakkingen zoals bierblikjes, frisdrankblikjes, conservenblikken, blikjes van vis en aluminium schaaltjes (bijvoorbeeld van kattenvoer), kun je in de meeste gemeenten samen met plastic en drinkpakken inleveren (PMD).

Hoeveel krijg je voor statiegeld?

Vanaf 1 juli moet je op plastic flessen van minder dan een liter ook statiegeld betalen: 15 cent. Op flessen van een liter en groter betaal je al jarenlang 25 cent statiegeld. Statiegeld voor kleine flessen wordt ingevoerd omdat er nog steeds te weinig wordt gerecycled.

Kun je AH flessen inleveren bij Jumbo?

Waar kunnen de flesjes worden ingeleverd? Je kunt inleveren bij grotere supermarkten, waaronder de Jumbo winkels, en op steeds meer andere plekken zoals tankstations langs de snelweg. Dit zijn verplichte innamepunten en daar krijg je je statiegeld terug. Bij andere (vrijwillige) innamepunten is dat niet altijd zo.

Waar kleine flesjes inleveren?

Kleine plastic flesjes met het statiegeldlogo lever je in bij de inleverautomaat in de supermarkt. Het maakt niet uit of je die op een andere locatie hebt gekocht. Nieuw is dat je ook lege flesjes kunt inleveren op stations en benzinestations. Dit inleversysteem wordt geleidelijk ingevoerd.

Kan je statiegeldbonnen overal inleveren?

Als je een emballage bon van een ander filiaal inlevert, dan scant de bon onbekend. Ik had vandaag een klant die emballage bonnen van filiaal dwingeloo had en deze scanden niet bij ons (enschede) Deze bonnen via overig betalen en onder emballagebonnen aangeslagen.

Waar lever je plastic flesjes in?

Waar kun je statiegeld blikjes inleveren?

Ook tankstations langs de snelweg nemen de lege flesjes in toenemende mate in. Later komen er ook innamepunten bij bemande verkooppunten op NS-stations. Horecazaken en kleine bedrijven hoeven de kleine flesjes niet in te zamelen.

Hoeveel krijg je terug van een bak bier?

Hoeveel statiegeld krijg ik voor een bepaalde verpakking

Verpakking: Statiegeld:
Krat helemaal gevuld € 3,90
Leeg krat €1,50
Glazen retourflessen van 0,5 liter of kleiner (bierflesjes) € 0,10
Glazen retourflessen boven 0,5 liter € 0,25

Hoeveel statiegeld Duvel?

– Flesjes speciaalbier 0,33 liter: Meestal geen statiegeld (flesjes van kleinere Nederlandse brouwers bevatten geen statiegeld (bijvoorbeeld Brouwerij ’t IJ of Kompaan), maar de meeste Belgische 33cl flessen wél (bijvoorbeeld Duvel of Tripel Karmeliet).

Waar kan ik River flessen inleveren?

Overal inleveren Of koop ik hem bij de Lidl, dan kan ik hem bij de COOP of de PLUS inleveren. Je hoeft dus niet meer naar een speciale winkel, maar je kan het overal inleveren.” Supermarkten die de nieuwe emballagemachines van het Apeldoornse bedrijf hebben, zijn volgens Noppers klaar voor de toekomst.

Kan je Duitse flessen inleveren in Nederland?

Vanaf 1 juli kent Nederland ook statiegeld (0,15 euro) op kleine flesjes. Vanaf 31 december komt er ook statiegeld op blikjes in Nederland. Per blikje zal dat, net als de kleine flesjes, om 15 cent gaan. Flesjes en blikjes die gekocht zijn in Nederland kun je niet inleveren in Duitsland en andersom evenmin.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven