Kan je sigaretten kopen als je 16 bent?

Kan je sigaretten kopen als je 16 bent?

De minimumleeftijd om tabak te kopen in België wordt opgetrokken van 16 naar 18 jaar. Stichting tegen Kanker is opgetogen over deze maatregel: op 1 januari 2019 was België het enige land in de Europese Unie waar jongeren onder de 18 nog sigaretten konden kopen.

Hoe oud moet je zijn om sigaretten te kopen in Engeland?

In Engeland en Wales mag je roken als je 16 jaar of ouder bent. Van mensen onder de 16 jaar mag de rookwaar door de politie worden ingenomen.

Hoe oud moet je zijn om tips te kopen?

Leeftijdsgrens 18 jaar De leeftijdsgrens voor de verkoop van tabak was al 18 jaar. Sinds 20 mei 2016 geldt deze leeftijdsgrens ook voor de verkoop van e-sigaretten en navulverpakkingen.

Hoe oud mag je sigaretten kopen?

de leeftijdsgrens van 18 jaar voor de verkoop van tabaks- en rookwarenproducten. Ook de verkoop van e-sigaretten aan jongeren onder 18 jaar is verboden.

Is roken onder de 18 strafbaar?

Sinds 1 januari 2014 is het volgens de Tabakswet verboden tabaksproducten te verkopen aan jongeren onder de 18 jaar. Verkopers die deze maatregel overtreden zijn strafbaar. Jongeren onder de 18 jaar zijn niet strafbaar voor bezit en gebruik van tabaksproducten.

Hoe oud moet je zijn om te kunnen roken?

de leeftijdsgrens van 18 jaar voor de verkoop van tabaks- en rookwarenproducten. Ook de verkoop van e-sigaretten aan jongeren onder 18 jaar is verboden. een reclameverbod voor tabaksproducten, e-sigaretten en navulverpakkingen. Voor speciaalzaken zijn er een aantal uitzonderingen.

Hoeveel tabak mag ik meenemen vanuit Luxemburg?

Tabaksprodukten: 800 sigaretten, 400 cigarillo’s, 200 sigaren, 1 kilogram rooktabak. Alcoholische dranken: 110 liter bier, 90 liter wijn (waarvan max. 60 liter mousserende wijn), 20 liter aperitiefdrank, 10 liter sterke drank.

Hoeveel tabak mag ik meenemen naar Engeland?

800 sigaretten. 400 cigarillo’s (sigaren van maximaal 3 gram per stuk) 200 sigaren. 1 kg tabak.

Kan je vloei halen onder de 18?

1 van de Tabakswet): producten die voor roken, snuiven, zuigen of pruimen bestemd zijn en die, al is het slechts ten dele, uit tabak bestaan, ook indien genetisch gemodificeerd. Vloeitjes of andere artikelen die geen tabaksproducten zijn, mogen dus verkocht worden aan personen jonger dan 18 jaar.

Heb je ID nodig om vloei te kopen?

Namelijk, het alleen verkopen van gewone vloei is geen overtreding van de Tabakswet. Gewone vloei valt namelijk niet onder de definitie van tabaksproduct. Dit betekent dus dat u deze vloei gewoon aan iedereen kunt verkopen ongeacht de leeftijd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven