Kan je vaarbewijs halen als je 16 bent?

Kan je vaarbewijs halen als je 16 bent?

Er geldt geen minimale leeftijd voor het afleggen van het Klein Vaarbewijs examen. Wel krijg je het vaarbewijs pas op 18e, en mag je vanaf dat moment pas een boot besturen waar een vaarbewijs voor nodig is. Als je voor je 18e slaagt voor het Klein Vaarbewijs examen krijg je een uitslagbrief.

Hoe oud moet je zijn voor bootje?

Voor het besturen van een open motorboot moet je minimaal 12 jaar zijn. Aan het besturen van een zeil- of roeiboot zit geen minimale leeftijd verbonden. Ben je nog onder de 16 jaar? Dan mag je boot niet sneller varen dan 13 kilometer per uur.

Welke leeftijd rubberboot varen?

Je moet minimaal 16 jaar zijn om te mogen varen maar er zijn een aantal uitzonderingen: 1. Wanneer de boot sneller gaat dan 20 km/u of langer is dan 15 meter moet je 18 jaar of ouder zijn.

Hoe oud moet je zijn om met 5 pk te varen?

Het ligt eraan of de boot harder gaat dan 20 km/h. Als hij langzamer gaat mag je het met 16 jaar al besturen. Als het harder gaat moet je 18 zijn en een vaarbewijs hebben.

Hoeveel pk mag je als je 16 bent?

Op 16 jaar mag je een motorboot, groot schip en zeilboot die langer dan zeven meter zijn besturen. De boot mag niet sneller varen dan 13 kilometer per uur als je onder de 16 jaar oud bent. De boot mag ook niet langer zijn dan 7 meter zijn. In de praktijk komt dit vaak neer op een motor maximaal 2,5 PK.

Hoe hard gaat een 15 pk buitenboordmotor?

Voor zo’n motor in combinatie is een vaarbewijs verplicht. Je zit met die 15 pk al op de grens van wel of geen vaarbewijs. Het gaat er namelijk niet om,dat je geen 20 km/h haalt met al die mensen aan boord,maar alleen boot /motor is bepalend. Ja mag namelijk maar maximaal 20km/h zonder vaarbewijs.

Wat voor boot mag je varen als je 16 bent?

Hoe oud moet je zijn voor een 4pk motor?

Jazeker, zodra er gebruik gemaakt wordt van een motor(tje) moet de bestuurder minimaal 12 jaar zijn. Mits deze niet harder kan varen (volgas) dan 13 km/uur. Deze eis geldt op verreweg de meeste wateren in Nederland. Een klein rubberbootje met een motortje van 5 pk gaat al snel harder dan 13 km/uur.

Hoeveel pk mag je varen als je 15 bent?

De boot mag niet sneller varen dan 13 kilometer per uur als je onder de 16 jaar oud bent. De boot mag ook niet langer zijn dan 7 meter zijn. In de praktijk komt dit vaak neer op een motor maximaal 2,5 PK.

Hoeveel pk mag je als je 14?

Hoeveel pk 12 jarige?

Op 12-jarige leeftijd mag je met een open motorboot (niet langer dan 7 meter) varen die niet sneller kan dan 13 kilometer per uur (maximaal vermogen van 2,5 PK).

Hoe hard gaat een 7.5 pk motor?

4: Welk motorvermogen heb ik nodig?

Vermogen elektrische aandrijving Vermogen vergelijkbaar met (snelheid – stuwkracht) Voor boten
4 – 7,5 kW 10 – 15 PK Tot 8 m. lengte of 3 ton waterverplaatsing
10.0 kW 20 PK Tot 10 m. lengte of 7,5 ton waterverplaatsing
15.0 kW 30 PK Tot 12 m. lengte of 10 ton waterverplaatsing

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven