Kan vijverwater te hard zijn?

Kan vijverwater te hard zijn?

Als bijvoorbeeld het vijverwater een te lage totale waterhardheid en carbonaathardheid heeft, groeien de zuurstofplanten niet goed en wordt de vijver makkelijk troebel en groen. De eerste stap naar helder water is het testen van het water en op basis van de uitslag kiezen voor een of meer van onderstaande maatregelen.

Hoe hoog moet KH zijn?

De juiste waarden De zuurgraad (pH-waarde) moet liggen tussen de 7-8, de carbonaathardheid (KH-waarde) moet liggen tussen de 5-12 en de gezamenlijke hardheid (GH-waarde) ligt tussen de 10-15.

Wat is een goede KH waarde aquarium?

Wat is een gezonde carbonaathardheid? Een gezonde carbonaathardheid is afhankelijk van wat voor type aquarium je hebt. Voor de meeste tropische vissen is een kH waarde tussen de 4 en 10 ideaal. Dit wordt dan ook zo’n beetje als de standaard voor een goede carbonaathardheid beschouwd.

Hoe KH waarde vijver verhogen?

Het toevoegen van KH+ of KH plus is een veilige en snelle methode om de carbonaathardheid van vijverwater te verhogen. Als je de KH waarde wil verhogen raden wij je deze KH plus variant aan. Het effect hiervan is direct meetbaar, is veilig voor je vissen, en je merkt al snel dat vijverplanten het beter gaan doen.

Hoe maak je vijverwater hard?

De beste manier om vijverwater harder te maken is door direct GH plus toe te voegen in het water. Je hebt direct resultaat, een uur later kun je alweer testen en meten hoeveel de GH waarde gestegen is. We raden je aan om de GH waarde niet sneller te verhogen dan met stappen van 2 tot 3 punten.

Wat te doen tegen troebel vijverwater?

Uiteraard kun je door deze tips op te volgen ook voorkomen dat de vijver troebel wordt:

 1. Blad uit de vijver halen.
 2. Algen verwijderen.
 3. Waterfilter reinigen.
 4. Controleer de waterwaarden.
 5. Watervlooien als bestrijding van alg.
 6. Groen of bruin vijverwater helder krijgen.

Wat is de GH waarde?

De gezamenlijke hardheid van het water wordt bepaald door calcium en magnesium. Dit wordt de GH waarde van het water genoemd en wordt uitgedrukt in Duitse hardheid graden (°dH). Een juiste GH-waarde voor vijverwater ligt tussen 8° en 12° dH.

Wat zijn goede Waterwaardes vijver?

pH of zuurgraad Deze factor is van groot belang bij het streven naar een goede waterconditie en heeft een grote invloed op een goede groei en gezondheid van de planten en vissen in uw vijver. Een neutrale waarde ligt tussen 7 en 8,5 Daarboven of daarbeneden is er sprake van een slecht (zuur of basisch) vijvermilieu.

Hoe krijg je chloor uit je aquarium?

Cl, de chloor waarde van uw aquariumwater. Het leidingwater bevat vaak chloor en dit komt bij een nieuwe inrichting en bij het verversen van water in het aquarium terecht. Chloor is voor de slijmhuid van de vis in een geringe dosis al een bijtende stof.

Welke Druppeltest aquarium?

De Colombo druppeltesten geven u de meest nauwkeurige waterwaardes. Voor een snelle indicatie kunt u ook Colombo teststrips gebruiken. De Colombo Testlab Professioneel is een handige kunststof koffer met druppeltesten voor de 6 meest belangrijke waterwaardes: pH, GH, KH, NO2, NO3 en NH3.

Hoe verhoog ik de hardheid van het water?

Hoe vijverwater testen?

GH-waarde en KH-waarde testen

 1. Vul de testbuis met precies 5 ml vijverwater.
 2. Testvloeistof druppel voor druppel toevoegen.
 3. Na een aantal druppels toevoegen verandert de kleur.
 4. Vul het testbuisje weer met 5 ml vijverwater.
 5. Voeg precies 5 druppels testvloeistof voor de pH-waarde toe.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven