Kan vliesbehang bij oud papier?

Kan vliesbehang bij oud papier?

Sanitair papier, zoals zakdoekjes, WC-papier, keukenrol en luiers mogen ook niet in de papierbak, evenals foto’s, carbonpapier, behang, vinyl of stickermateriaal, ordners en ringbanden. Vaak zit er ook plastic of plakband bij het papier. Dit hoort allemaal bij het restafval.

Waarom mogen kassabonnen niet bij oud papier?

Voorheen moesten kassabonnen bij het restafval omdat ze vaak van thermisch papier werden gemaakt en in een deel daarvan zat Bisfenol A (BPA). Van oud papier worden vaak nieuwe voedselverpakkingen gemaakt. Daar mogen geen BPA-resten in zitten. Doordat kassabonnen nu vrij zijn van BPA mogen ze bij het oud papier.

Kunnen eierdozen bij oud papier?

Dat geldt ook voor verpakkingen, zoals kartonnen dozen en eierdozen, schrijf-, teken- en cadeaupapier, printjes en kopieerpapier. Enveloppen (ook met venster) mogen eveneens bij het oud papier. Dat geldt ook voor papieren zakken en draagtassen, kassabonnetjes, golfkarton en kartonopvulling bij producten.

Waar oude ordners weggooien?

Omdat de kaft van een ordners en multomappen vaak geplastificeerd is, mag hij niet – zoals veel mensen denken – bij het oud papier. Zo gaat het opruimen dus wel een tijdje duren! Gelukkig mogen we de map – zonder papieren erin natuurlijk – in zijn geheel bij het restafval kieperen. Dat scheelt weer!

Wie haalt papier en karton op?

Recyclagepark. Op het recyclagepark staat een container waar je eveneens jouw oud papier en karton kan deponeren.

Waarom mogen pizzadozen niet bij het oud papier?

Die pizzadoos mag dus niet in de papieren bak omdat-ie niet vetvrij is. Trouwens, wist je dat een kassabonnetje ook bij restafval moet? Er zit namelijk een coating op die ongeschikt is voor hergebruik.

Wat mag er niet bij oud papier?

Oud papier dat je gescheiden inlevert moet schoon en droog zijn. Gebruikte tissues horen bijvoorbeeld niet in de papierbak, schone taart- en pizzadozen wél. Een enkel nietje, paperclip of kunststofvenster (van enveloppen) mag gewoon bij het oud papier. Bij het recyclen worden ze verwijderd.

Kunnen pizzadozen bij het oud papier?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven