Kun je briefjes van 500 krijgen?

Kun je briefjes van 500 krijgen?

Hoewel er al twee jaar geen 500-eurobiljetten meer worden geproduceerd, zijn er nog altijd honderden miljoenen van deze biljetten in omloop. Toen de productie begin 2019 werd stopgezet, waren er nog ruim 516 miljoen van deze biljetten in omloop. Nu zijn het er nog altijd meer dan 400 miljoen.

Waar kan ik 500 euro inwisselen?

Euro biljetten wisselen en omwisselen Er zijn weinig instanties en winkels die deze grote biljetten accepteren. De Nederlansche Bank heeft dan ook aangegeven dat de €500 biljetten eind 2018 niet meer worden uitgegeven. Bij het Geldwisselkantoor kunt u deze grote biljetten wisselen tegen een kleine commissie.

Hoelang zijn de oude briefjes van 100 euro nog geldig?

Hun waarde verliezen de oude biljetten nooit, want je kunt ze voor onbepaalde tijd inwisselen bij nationale centrale banken. Het nieuwe biljet van 100 euro.

Hoe kom je aan een biljet van 500 euro?

Wilt u grotere biljetten (zoals die van 100, 200 of 500 euro), dan kunt u geld opnemen bij het loket van uw bank en daar specifiek om vragen. Het minimale pinbedrag is bij de meeste geldautomaten 10 euro.

Wat kan je met een briefje van 500?

De bestaande €500-bankbiljetten blijven wettig betaalmiddel. Ze kunnen nog steeds gebruikt worden als betaal- en oppotmiddel, d.w.z. om te betalen en te sparen. Net zo kunnen banken, wisselkantoren en andere commerciële partijen de bestaande €500-biljetten in omloop blijven terugbrengen.

Hoelang blijft het oude 50 euro biljet nog geldig?

Oude biljetten blijven voorlopig nog bestaan Hun waarde verliezen de oude biljetten nooit, want je kunt ze voor onbepaalde tijd inwisselen bij nationale centrale banken.

Hoe lang zijn de oude briefjes van 50 euro nog geldig?

De biljetten uit de eerste serie zullen zo geleidelijk aan uit roulatie verdwijnen. Na verloop van tijd zullen deze hun status van wettig betaalmiddel kwijtraken. De biljetten zullen echter hun waarde blijven behouden en kunnen voor onbepaalde tijd bij de nationale banken ingewisseld worden.

Hoe lang blijven de oude eurobiljetten geldig?

De datum waarop die briefjes niet meer geldig zijn als betaalmiddel, wordt door de ECB ruim vooraf aangekondigd. Hun waarde verliezen de oude biljetten nooit, want je kunt ze voor onbepaalde tijd inwisselen bij nationale centrale banken.

Kun je 500 euro storten Rabobank?

Voor het afstorten van biljetten van € 200 en € 500 betaal je vanaf 1 oktober €5 per gestort biljet. Aangezien dit hoge kosten met zich meebrengt zijn wij genoodzaakt onze tarieven specifiek voor het storten van biljetten van €200 en €500 aan te passen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven