Kun je fietsen in Zweden?

Kun je fietsen in Zweden?

Fietsen in Zweden geeft je de mogelijkheid om ruige bergketens, lange stukken gevarieerde kustlijn, bruisende steden en een weelderig landschap te verkennen. Je kunt ook een tocht maken langs de Zweedse meren of door de bossen in het binnenland. En vergeet niet de stad, want ook die verken je optimaal met de fiets.

Is fietshelm verplicht in Zweden?

Helm. Het dragen van een helm is verplicht voor kinderen jonger dan 15 jaar. Alle fietsers worden geadviseerd een helm te dragen.

Kun je fietsen in Noorwegen?

Fietsen in Noorwegen betekent rijden langs de fjorden, veel natuur, bergen, dalen, water en mooie fietsroutes, overwegend over asfalt, maar ook regen en wind en ook wel eens mooi weer. Noorwegen heeft veel bergen, maar meestal zijn het geen steile, maar meer lange klimgedeeltes.

Is fietshelm verplicht in Denemarken?

Het dragen van een fietshelm is niet verplicht, maar wordt wel geadviseerd. Elektrische fietsen moeten waar mogelijk gebruikmaken van het fietspad.

Hoe is het klimaat in Zweden?

Zweden heeft een veel milder klimaat dan de meeste andere gebieden in dit deel van Europa. Dat komt door de invloed van de golfstroom, een warme oceaan stroming, die vanuit de westkust van Noorwegen naar Zweden stroomt. De duizenden meren en de Botnische Golf geven Zweden een relatief warm klimaat.

Waar kamperen in Zweden?

ALLEMANSRECHT IN ZWEDEN EN NOORWEGEN Je mag kamperen waar je wilt, zolang je maar uit de buurt blijft van gecultiveerd land en privé terreinen, en liefdevol omgaat met de natuur en zijn bewoners.

Is een fietshelm verplicht in Zwitserland?

Het dragen van een fietshelm is niet verplicht, maar wordt wel geadviseerd. Elektrische fietsen moeten waar mogelijk op het fietspad rijden. Als door middel van een bord wordt aangegeven dat een weg verboden is voor gemotoriseerd verkeer, mag een gewone elektrische fiets hier wel rijden.

Welke landen is een fietshelm verplicht?

België: geen verplichting voor een helm op de fiets. Frankrijk: fietshelm verplicht voor kinderen tot 12 jaar. Oostenrijk: fietshelm verplicht voor kinderen tot 12 of 15 jaar. Zwitserland: fietshelm verplicht voor iedereen die sneller fietst dan 20 km / uur.

Is een fietshelm verplicht in Noorwegen?

Het dragen van een fietshelm is niet verplicht, maar wordt wel geadviseerd.

Wat is de beste periode om naar Noorwegen te gaan?

Beste reistijd Noorwegen De beste reistijd voor Noorwegen zijn de maanden mei t/m augustus. Door de warme Golfstroom is het aangenaam warm aan de westkust. De temperatuur in het noorden schommelt in deze periode tussen de 13ºC en de 18ºC. Het regent er gemiddeld 70 mm per maand.

Is een fietshelm verplicht in Luxemburg?

Het dragen van een helm is niet verplicht, maar wordt wel geadviseerd. Elektrische fietsen moeten waar mogelijk op het fietspad fietsen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven