Inhoudsopgave
Kun je hardlopen met een blaar?
De pleisters zijn snel aan te brengen en voelt als een tweede huid, die ook tijdens het sporten en douchen goed blijft zitten. Hierdoor betekent een blaar niet meteen een week niet kunnen hardlopen (of hardlopen met heel veel pijn).
Wat doen met blaren op voet?
Wanneer je last hebt van een blaar, is het beste om de huid lekker met rust te laten. Hierdoor zal de blaar indrogen, waardoor de blaar vanzelf geneest. Als de blaar niet vanzelf geneest is het aan te raden om even langs een pedicure of huisarts te gaan, om de gesloten blaar open te prikken.
Hoe lopen met een blaar?
Ook bij beginnende blaren (rode huid) kun je een blarenpleister gebruiken. Heb je te veel last van de blaar om nog te kunen lopen (bijvoorbeeld door de dikte van de blaar), prik deze dan door. Gebruik hiervoor een steriele blarenprikker. Deze zijn verkrijgbaar bij de drogist.
Wat moet je doen met een blaar?
Is de blaar opengescheurd, moet je:
- de wond goed reinigen met water en zeep en eventueel ontsmetten;
- de losgekomen huid wegknippen met een fijn schaartje, zodat je een gave wondrand krijgt;
- gedurende enkele dagen een beschermende wondpleister of een gaasje aanbrengen, maar dit steeds verwijderen voor het slapengaan.
Is het goed om een blaar door te prikken?
Over het algemeen moet je de blaar niet verder doorprikken. Maar in sommige gevallen kun je de open blaar wel doorprikken, bijvoorbeeld wanneer de wond kans loopt op een infectie. Zorg er in dit geval voor dat je de huid ontsmet voor en na het doorprikken met een speciaal ontsmettingsmiddel voor de huid.
Wat doen met blaren?
Opengescheurde blaren
- de wond goed reinigen met water en zeep en eventueel ontsmetten;
- de losgekomen huid wegknippen met een fijn schaartje, zodat je een gave wondrand krijgt;
- gedurende enkele dagen een beschermende wondpleister of een gaasje aanbrengen, maar dit steeds verwijderen voor het slapengaan.
Wat doen met een blaar?
de wond goed reinigen met water en zeep en eventueel ontsmetten; de losgekomen huid wegknippen met een fijn schaartje, zodat je een gave wondrand krijgt; gedurende enkele dagen een beschermende wondpleister of een gaasje aanbrengen, maar dit steeds verwijderen voor het slapengaan.
Wat doet Blarenpleister?
Zo’n pleister vormt als het ware een tweede huid. Het zorgt ervoor dat de druk op de blaar verminderd wordt. Mocht de blaar onder de pleister opengaan, dan neemt de pleister het vocht op.
Wat te doen met Blijnen?
Als de wond niet ontstoken is, kun je hem ook afdekken met second skin. In tegenstelling tot de klassieke pleister droogt deze ’tweede huid’-pleister de wond niet uit. Bovendien houdt de beschermende film op de buitenzijde water en bacteriën tegen. Deze pleister mag enkele dagen op de wond geplakt blijven.
Wat moet je doen als je een blaar op je vinger hebt?
Prik de gesloten blaar door met een steriele naald of bloedlancet. Prik zo dicht mogelijk tegen de huid een gaatje in de boven- en onderzijde van de gesloten blaar. Druk het daarna voorzichtig leeg met een wattenstaafje of gaasje en vang het vocht op met een gaasje. Dek de blaar steriel of zo schoon mogelijk af.