Kun je met hbo Bouwkunde architect worden?

Kun je met hbo Bouwkunde architect worden?

Je wordt geen architect, want daarvoor moet je de wo-opleiding Bouwkunde hebben afgerond. Bouwkunde kun je aan vrijwel alle Nederlandse hogescholen en een aantal opleidingsinstituten volgen. Meestal is er ook een mogelijkheid om de studie in deeltijd of duaal te volgen.

Hoe word ik architect Na de HAVO?

Je hebt een havo- of vwo-diploma nodig, met wiskunde en natuurkunde. Afhankelijk van de vooropleiding ga je naar de Academie voor Bouwkunst of naar de Technische Universiteit. Tijdens je studie kun je verschillende richtingen kiezen, zoals stedenbouwkunde.

Wat kan je na de opleiding Bouwkunde?

Voorbeelden van beroepen die je uit kunt voeren na het behalen van je BSc (en opvolgend MSc) aan de faculteit Bouwkunde zijn:

  • Architect.
  • Stedenbouwkundige.
  • Bouwprocesmanager.
  • Bouwtechnoloog.
  • Geveladviseur.
  • Landschapsarchitect.
  • Geo-informaticus.
  • Duurzaamheidsadviseur.

Wat te doen na HBO Bouwkunde?

Tijdens of direct na je studie Bouwkunde kun je een schakeltraject volgen. Zo is het schakelprogramma van de TU Delft online te volgen. Als je dat gehaald hebt, kun je doorstuderen in een masterprogramma van een technische universiteit. Het halen van een mastertitel aan een Academie van Bouwkunst is ook mogelijk.

Welke opleiding heb je nodig voor bouwkundig ingenieur?

Om aan de slag te gaan als bouwkundig ingenieur is een opleiding vereist op HBO- of WO-niveau. De meeste ingenieurs hebben een achtergrond in bouwkunde, waardoor ze voldoende kennis hebben opgedaan om na de opleiding een leuke startersbaan te vinden met een goed salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wat te doen na HBO bouwkunde?

Welke opleiding heb je nodig om architect te worden?

De meest voor de hand liggende studie om architect te worden, is de studie Bouwkunde op hbo of wo niveau. Bouwkunde kun je volgen aan verschillende (technische) instituten in Nederland. In de afstudeerfase kies je dan voor de richting Architectuur.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven