Kun je papier hergebruiken?

Kun je papier hergebruiken?

Bij de vervaardiging van nieuw papier en karton zijn, afhankelijk van de te maken nieuwe papier- of kartonsoort, verse (hout)vezels of oudpapier als grondstof nodig. 100% inzamelen en hergebruiken van alle toepassingen van papier en karton is dan ook niet mogelijk.

Wat gebeurd er met gerecycled karton?

Het papier of karton verlaat de fabriek en gaat naar een grafisch bedrijf. Daar wordt het product bewerkt of bedrukt, afhankelijk van het eindproduct. Briefpapier, tijdschriften, folders en kranten komen direct bij de consumenten terecht, verpakkingen en etiketten gaan eerst naar de verpakkende industrie.

Hoe duurzaam is gerecycled papier?

Het milieu is het meest geholpen als je zo min mogelijk papier gebruikt. En als je papier gebruikt, kies dan voor kringlooppapier: dit is minder milieubelastend dan nieuw papier. Voor het maken van kringlooppapier is minder water nodig dan voor nieuw papier, maar het kost evenveel energie.

Hoeveel karton wordt er gerecycled?

In Nederland wordt jaarlijks circa 2.454.000 ton oudpapier en -karton ingezameld en gerecycled.

Hoe hergebruik je papier?

De oudpapieronderneming neemt het oudpapier af, reinigt en sorteert het. Vervolgens perst zij het tot balen, slaat het op en transporteert het naar een papier- of kartonfabriek. In de papierfabriek wordt het oudpapier opgelost in water. De papiervezels weken daarbij los van elkaar.

Hoe vaak kun je papier recyclen?

Papier kan niet oneindig gerecycleerd worden. Na elke bewerking vermindert de kwaliteit van de houtvezels. De vezels kunnen gemiddeld vijf tot zeven keer opnieuw worden gebruikt. Om de kwaliteit van het eindproduct te verhogen, kunnen nieuwe vezels worden toegevoegd.

Wat gebeurt er met papier en karton?

Wat gebeurt er met het papier? Van oud papier en karton wordt weer nieuw papier en karton gemaakt. Daarna wordt het oud papier en karton met water vermengd, waardoor een soort pap ontstaat. Verontreinigingen zoals nietjes, stukjes plastic en papier dat waterafstotend is gemaakt, worden er dan uitgezeefd.

Is gerecycled papier duurder?

Het FSC Recycled keurmerk is een garantie dat het papier is gemaakt van oudpapier of -karton. PEFC gecertificeerd en gerecycled is een vergelijkbare variant van het PEFC keurmerk. Veel mensen denken nog steeds dat als je kiest voor duurzaam en milieuvriendelijk printpapier, je automatisch ook duurder uit bent.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven