Kun je zelf stoppen met drinken?

Kun je zelf stoppen met drinken?

Met een duidelijk plan en steun van uw omgeving lukt het u beter om te stoppen met alcohol. Uw huisarts of de praktijkondersteuner kunnen u daarbij helpen. U kunt ook op internet een zelfhulpprogramma volgen om te stoppen met alcohol drinken. Soms kan uw huisarts u verwijzen naar een arts voor verslavingszorg.

Wat drink je als je geen alcohol drinkt?

Een cocktail zonder alcohol wordt al snel mierzoet, maar met de komst van ’s werelds allereerste alcoholvrije destillaat, Seedlip, is dat verleden tijd. De drank bevat geen alcohol, suiker, calorieën of kunstmatige toevoegingen. Als je Seedlip mixt met tonic, smaakt het net als een gin-tonic.

Wat gebeurt er met je lichaam als je stopt met drinken?

Je voelt je fitter, kunt je beter concentreren, wordt productiever en hebt simpelweg meer energie wanneer je niet meer drinkt. Daarbij komt dat alcohol ervoor zorgt dat zuurstof minder goed door je lichaam circuleert. Een regelrechte moemaker dus.

Welke hulpmiddelen zijn er om te stoppen met drinken?

Campral® (acamprosaat) maakt dat je minder drang naar alcohol voelt en kan voorgeschreven worden om herval te voorkomen. Het effect begint meestal pas na een drietal weken. Silencro® (nalmefeen) vermindert eveneens de behoefte aan alcohol. Het zorgt er meer bepaald voor dat de neiging om ‘door te drinken’ vermindert.

Wat is de beste manier om te stoppen met drinken?

Hier lees je achttien tips.

 • Tip 1: Houd een dagboek bij.
 • Tip 2: Gebruik een stoppen met drinken app.
 • Tip 3: Maak een lijstje met jouw redenen om te stoppen.
 • Tip 4: Beloon jezelf.
 • Tip 5: Bereid je voor op moeilijke situaties.
 • Tip 6: Maak afspraken en stel grenzen.
 • Tip 7: Zoek steun in je omgeving.

Wat kan je drinken in plaats van cola?

In plaats van frisdrank kun je water, thee en koffie zonder suiker drinken.

Wat is lekker om te drinken alcohol?

Er wordt een alcoholische drank, vaak sterke drank gemixt met frisdrank, vruchtensap, of zelfs water….Hieronder wordt de top 10 beste mixdrankjes besproken.

 1. Wodka Redbull. Dit is een hele bekende, vooral onder jongeren.
 2. Een baco.
 3. Raketje.
 4. Jagerbomb.
 5. Malibu cola.
 6. Passoa jus.
 7. Safari 7-up.
 8. Gin tonic.

Hoe snel herstelt je lever na stoppen met drinken?

Teveel alcohol leidt tot een opeenhoping van vet in lever en bloed. Een vetlever kan al ontstaan na een paar dagen stevig drinken. Wanneer de drinker stopt kan de lever zich weer na enkele weken herstellen. Een vetlever blijft vaak onopgemerkt en veroorzaakt nauwelijks symptomen.

Wat doet een week zonder alcohol met je lichaam?

Goed slapen versterkt je immuunsysteem, waardoor je lichaam minder vatbaar is voor indringers van buitenaf. Door een tijd geen alcohol te drinken komen je maag en je spijsvertering tot rust en herstelt de bloeddruk zich.” Daarnaast heeft natuurlijk je lever baat bij een aantal weken geen alcohol.

Welke 4 fasen doorloop je op een avond als je steeds meer alcohol drinkt?

De volgende stadia van gebruik worden daarbij onderscheiden: eerste gebruik (age of onset, startleeftijd), experimenteren, geïntegreerd gebruik en alcoholproblematiek (stevig gebruik en/of een stoornis in het gebruik van alcohol).

Wat te doen bij ontwenningsverschijnselen alcohol?

Als u veel last heeft van ontwenningsverschijnselen, zoals angst of slecht kunnen slapen, neem dan contact op met uw huisarts. U kunt dan voor enkele dagen medicijnen krijgen (lorazepam) om de ontwenningsverschijnselen te verminderen. Omdat u verslaafd kunt raken aan deze middelen, mag u ze hooguit een week gebruiken.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven