Kunnen fretten buiten leven?

Kunnen fretten buiten leven?

Fretten kunnen binnen en buiten gehouden worden. Zeer belangrijk voor een buitenfret is wel dat je elke dag wel met hem/haar fret bezig bent.

Hoeveel ruimte heeft een fret nodig?

Fretten hebben een verblijf nodig waarin ze uit de voeten kunnen. Een algemene richtlijn is minimaal anderhalve tot twee vierkante meter bodemoppervlak voor één of twee fretten, met een hoogte van minstens 50 centimeter. Voor iedere volgende fret moet het oppervlak een halve vierkante meter extra groot zijn.

Waar kan ik een fret kopen?

Waar haal je een fret? Je kan fretten kopen of adopteren. Er zijn diverse verenigingen, opvangen zoals frettenasielen en fokkers van fretten. Het is aan te raden bij meerdere fokkers te gaan kijken alvorens je een dier koopt.

Wat is een goede kooi voor een fret?

Frettenkooi: Fretten hebben ruimte nodig en kunnen niet in een heel klein hokje verblijven. Voor een binnenkooi kunt u het beste een kooi kiezen met verdiepingen en een hangmat. Fretten zijn namelijk uitstekende klimmers en kunnen ook via het traliewerk van de kooi omhoog.

Hoe lang leeft een fret als huisdier?

Tussen de 8 en 10 jaar oud. De meeste fretten worden tussen de 6 en 8 jaar.

Kan je een fret kopen in Nederland?

Een fret kopen Je kunt wel meerdere fretten samenhouden, maar dit hoeft niet. Als ze het goed met elkaar kunnen vinden kan het erg leuk zijn, maar houd er nooit meer dan 3 bij elkaar. Je kunt fretten het beste bij een ervaren fokker kopen. Zij kunnen je vaak veel (achtergrond)informatie geven en je opweg helpen.

Wat heb je nodig voor een fret?

Fret: Benodigdheden

  • Transportbox. Een transportbox is heel handig als u de nieuwe fret gaat ophalen, maar bijvoorbeeld ook wanneer het diertje naar de dierenarts moet.
  • Hok.
  • Frettentoilet.
  • Kattengrit.
  • Waterbakje of drinkfles.
  • Voerbakje.
  • Voeding.
  • Dekentjes en hangmatten.

Waarom stinkt een fret?

Fretten communiceren onder andere via de geur met elkaar. Ze hebben dan ook overal op hun lichaam geurklieren waarmee ze hun territorium afbakenen en waardoor andere fretten ruiken van wie het territorium is. Dit is aanwezig bij elke fret in meer of mindere mate.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven