Waar beschermt een aardlek tegen?

Waar beschermt een aardlek tegen?

Aardlekschakelaars komen met name in huisinstallaties voor. Het doel is bescherming te bieden tegen elektrocutie. Een aardlekschakelaar controleert de totale stroomsterkte via de fasedraad of fasedraden en de nuldraad. Volgens de eerste wet van Kirchhoff behoort de som nul te zijn.

Hoe noemen we schakelaars die automatisch in werking treden?

Een aardlekschakelaar is een schakelaar die automatisch in werking treedt wanneer hij lekstroom meet. De schakelaar springt om schakelt de gehele groepenkast uit. Dit wordt ook wel het spanningsloos maken van het systeem genoemd. In een elektrische installatie is er meestal sprake van een stroomkring.

Wat is het doel van een Differentieelschakelaar?

Een differentieelschakelaar (Ook wel gekend als verliesstroomschakelaar of aardlekschakelaar) beschermd u tegen elektrische schokken bij onrechtstreekse aanraking. Veiligheid gaat boven alles: ze voorkomen brand of elektrocutie door bij kortsluiting of stroomverlies je de stroomvoorziening af te sluiten.

Hoe snel schakelt een aardlekschakelaar?

In de meeste woningen en bedrijfspanden is een aardlekschakelaar aanwezig. Zodra er een lekstroom ontstaat dat boven de 30 milli-Ampère (mA) uit komt voor een aantal milliseconden zal de aardlekschakelaar zich uitschakelen. Maar wat is precies een lekstroom?

Waarom een aardlekschakelaar?

Een aardlekschakelaar komt voor in bijna alle groepenkasten! De aardlekschakelaar zorgt ervoor dat de installaties die op dit component zijn aangesloten, spanningsloos gemaakt kunnen worden. Het spanningsloos maken van de installatie gebeurt wanneer de aardlekschakelaar opmerkt dat er lekstroom is.

Waarom een Aardlekautomaat?

Het belangrijkste voordeel van een aardlekautomaat is dat deze bij een te hoge lekstroom alleen de groep uitschakelt waar de storing zich bevindt. De overige groepen worden niet uitgeschakeld. Een aardlekschakelaar schakelt bij een storing alle groepen uit waarop de aardlekschakelaar is aangesloten.

Hoe heet een schakelaar zonder vertakkingen?

Wat is een serieschakeling? Een schakeling zonder vertakkingen: er is maar één stroomkring.

Waarom 300mA?

Verliesstroomschakelaar 30ma of 300ma Een verliesstroomschakelaar van 300mA is voor droge ruimtes zoals slaapkamers, de zolder, de living maar tevens zonnepanelen. Volgens de richtlijnen van het AREI is het verplicht om een aardlek van 300mA aan het begin van de elektrische installatie te plaatsen.

Hoe zwaar moet een differentieel zijn?

nachtuil. De differentieel moet minstens 32 A zijn maar mag meer zijn. Als je een 63 A plaatst kun je een keuring voor 63 A krijgen. Als dan later blijkt dat de meter van 32 A onvoldoende is kan je een zwaardere meter krijgen zonder herkeuring.

Wat te doen als de aardlekschakelaar?

Wat te doen wanneer de aardlekschakelaar is uitgeschakeld

  1. Schakel alle groepen achter de aardlekschakelaar uit met de groepsschakelaars in de meterkast.
  2. Schakel ook alle elektrische apparaten uit, door de stekkers uit de stopcontacten te halen.
  3. Schakel de uitgeschakelde aardlekschakelaar en de groepsschakelaars weer in.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven