Waar bestaat het imago uit?

Waar bestaat het imago uit?

Het imago is de beeldvorming die kleeft aan een product, persoon of organisatie. We spreken vaak over de reputatie in brede zin, dus het beeld dat van een bepaald merk bestaat bij het algemene publiek. De bekendste groepen waarin een imago valt in de delen zijn: prijs, kwaliteit en service.

Wat is mijn imago?

Betekenis en definitie Jouw persoonlijke imago gaat over het beeld dat anderen van jou hebben. Dat is wat anders soms dan het beeld dat je van jezelf hebt. Jouw imago kan positief zijn maar ook negatief. Anderen kunnen jou op waarde schatten maar ze kunnen jou ook onderschatten of overschatten.

Waarin verschilt je imago van je identiteit?

IDENTITEIT: bepaalt hoe en wat een organisatie werkelijk is. IMAGO: is hoe mensen dénken over een organisatie en waar die voor staat.

Wat betekent imago presentatie?

Het begrip imago duidt in marketing, psychologie en communicatie op de beeldvorming die een persoon of organisatie oproept; vooral als dat als totaalbeeld een brede weerslag krijgt bij het publiek, bij een doelgroep of bij relaties.

Hoe komt een imago tot stand?

Het imago van een merk of bedrijf komt tot stand buiten de betreffende organisatie. Een imago is afhankelijk van externe belangengroepen van een merk of bedrijf. Externe belangengroepen zijn groepen mensen die niet werkzaam zijn in dienst van het merk, maar toch belang hebben bij het merk.

Wat is de imago van een bedrijf?

Imago staat voor de uitstraling of reputatie die een persoon, bedrijf, organisatie of andere groep heeft. Dit kan een gevolg zijn van werkelijke activiteiten, of van bewuste marketing om de beeldvorming te beïnvloeden.

Hoe omschrijf je een imago?

Imago is het beeld dat van een persoon, instelling, of bedrijf bestaat. Als een imago een grote bekendheid geniet bij een doelgroep, publiek of relatie kan dit zowel positieve als negatieve gevolgen met zich meebrengen.

Hoe omschrijf je imago?

Imago draait om de perceptie die een doelgroep heeft over een bepaald bedrijf. Een voorbeeld: bij een grote groep consumenten staat Apple bekend als Moden en Hip. Een ander deel van de markt heeft juist de voorkeur voor android smartphones en denkt anders over Apple.

Wat is de gewenste identiteit?

De gewenste identiteit kan worden omschreven als de identiteit van het bedrijf zoals die door de bedrijfsleiding wordt nagestreefd. In de gewenste identiteit staat niet centraal wat het productassortiment is of welke diensten er worden aangeboden, maar gaat het erom ‘wie’ het bedrijf is.

Wat is bedrijfs imago?

Wat is een sterk imago?

Wie bepaalt je imago?

Imago draait om de perceptie die een doelgroep heeft over een bepaald bedrijf. Een voorbeeld: bij een grote groep consumenten staat Apple bekend als Moden en Hip. Imago wordt opgebouwd door de som van marketingcommunicatie van een bedrijf en de interpretatie van de ontvangers.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven