Waar betalen ze in Zwitserland mee?

Waar betalen ze in Zwitserland mee?

Contant geld Banken, postkantoren en wisselkantoren wisselen geld. Hotels wisselen doorgaans tegen een ongunstiger koers dan banken. Dikwijls worden ook euro’s (vooral bankbiljetten, geen muntgeld) geaccepteerd, doorgaans is dan het wisselgeld in Zwitserse franken en is de wisselkoers ongunstig.

Wat kost geld opnemen in Zwitserland?

Als een geldautomaat kosten in rekening brengt dan zal dit voordat u overgaat tot pinnen kenbaar gemaakt worden op het scherm. Geldautomaten van banken in Zwitserland brengen doorgaans geen extra kosten in rekening.

Hoe betaal je in Zwitserland?

De frank is de enige valuta die overal wordt geaccepteerd. De euro is wel het officiële betaalmiddel in de buurlanden Duitsland, Frankrijk, Italië en Oostenrijk. Toch kunt u in veel winkels, hotels, stations en benzinestations in Zwitserland met euro’s betalen.

Wat meenemen op vakantie naar Zwitserland?

Als u naar Zwitserland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Voor de landen op deze lijst is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Voor alle andere landen geldt dat u uw paspoort mee moet nemen.

Hoeveel contant geld opnemen in buitenland?

Geld opnemen in het buitenland

Waar Kosten Maximum
Euro’s opnemen binnen de EER-landen ** € 0 € 5.000 (standaard €500)
Euro’s opnemen buiten de EER-landen ** € 2,50 per geldopname € 5.000 (standaard €500)
Vreemde valuta opnemen ** € 2,50 per geldopname + 1,2% koersopslag € 5.000 (standaard €500)

Wat kost geld opnemen in Kroatie?

Rabo bank (100,00 €)
betaalmiddel Kosten
Geld trekken uit de muur (ATM, geldautomaat)
betaalpas 4,70 % 4,70 €
creditcard 6,50 % 6,50 €

Wat kost Zwitserland vignet?

Verkrijgbaarheid. Het vignet is onder meer te koop aan de Zwitserse grens, en bij postkantoren en tankstations in Zwitserland voor CHF 40, en in Nederland via anwbvignetten.nl. Bij de Zwitserse grens kan ook met euro’s (alleen biljetten, geen munten) betaald worden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven