Waar betalen ze mee in Bulgarije?

Waar betalen ze mee in Bulgarije?

Zolang de Euro nog geen wettelijk betaalmiddel is in Bulgarije, betaalt men met de Bulgaarse Lev (BGN). Leva in het meervoud. 1 Lev = 100 Stotinki (Bulgaarse centen). Gemakshalve kun je één Euro gelijk stellen aan 2 Lev, zonder ingewikkelde koers berekeningen.

Kun je met betaalpas in buitenland betalen?

Geld opnemen en betalen in winkels met je Nederlandse bankpas kost in eurolanden in principe niets extra. Heb je een betaalpas met het Maestro- of V Pay-logo, dan kun je gewoon pinnen als de winkel ook zo’n logo heeft. Zo niet, dan kun je bijvoorbeeld je creditcard gebruiken.

Kan je in Servie met euro betalen?

De officiële munteenheid van Servië is de dinar. 100 dinar staat gelijk aan ongeveer €1 euro. Ga je alleen naar Belgrado dan kom je ook met euro’s een heel eind. Zo kan je in de meeste hostels met euro’s betalen net als in restaurantjes en clubs.

Kan ik met mijn pinpas in het buitenland betalen ABN?

Het betaalprofiel van uw betaalpas staat standaard op ‘Europa’. Als u buiten Europa bent, zet dan uw betaalprofiel op ‘Wereld’. Gewoon via Internet Bankieren of de ABN AMRO app.

Waar betalen ze mee op Curacao?

Contant geld Curaçao heeft voldoende geldautomaten, met name in Willemstad en op het vliegveld. Amerikaanse dollars worden bijna overal als betaalmiddel geaccepteerd.

Hoeveel geld mag je meenemen naar Servië?

Neemt u 10.000 euro of meer mee op reis, dan hoeft u geen belasting over het geld te betalen bij de Douane. Maar de Douane moet weten dat u het geld bij u hebt. Het maakt niet uit of het geld van uzelf is of van iemand anders. Degene die het bij zich heeft, moet aangifte doen.

Hoe zijn de wegen in Servië?

Servië heeft één doorgaande snelweg vanaf de grens met Hongarije via Beograd naar Noord-Macedonië en de tweede snelweg is de verbinding tussen de grens met Kroatië en Beograd. Tevens is een snelweg in aanbouw van Niš naar de grens met Bulgarije. De kwaliteit van de snelwegen is over het algemeen redelijk goed.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven