Waar blijft een kogel als je in de lucht schiet?

Waar blijft een kogel als je in de lucht schiet?

Wat gebeurt er als je een kogel recht in de lucht schiet? Die komt in een vacuum met dezelfde snelheid weer naar beneden als waarmee je die afschoot. In de atmosfeer is de snelheid lager (en afhankelijk van het type kogel), maar nog altijd rond de 300km/h. Niet altijd dodelijk.

Kun je een kogel ontwijken?

Nee. Ten eerste: als een kogel 500m of verder kan vliegen, is die bij jou voor je het schot hoort afgaan (kogels van geweren gaan sneller dan het geluid(*)). Het ontwijken is niet mogelijk. De kogel heeft grofweg zo’n 0.75 seconden nodig om bij je te komen.

Hoe ver reikt een kogel?

In de afwezigheid van luchtweerstand kan je die maximale hoogte makkelijk vinden uit de wet van behoud van energie. Voor een startsnelheid van 300 m/s kom je dan uit op een kleine 4.6 kilometer. Die kogel zal terug naar beneden vallen en kan daar inderdaad iemand verwonden, zelfs dodelijk.

Kan je schieten in de ruimte?

Je kan wel degelijk een pistool afvuren in de ruimte. De zuurstof voor de explosie zit verwerkt in het explosief zelf dus die is ook niet nodig. De meeste explosieven hebben veel zuurstofatomen in zich voor een goede explosie.

Kan een vallende kogel je doden?

Perfect verticaal Volgens een Amerikaanse studie kan een vallende kogel een snelheid van 90 tot 180 meter per seconde bereiken. Bovendien is de kans op een dodelijke afloop bij een vallende kogel groter aangezien hij meer dan waarschijnlijk op het hoofd zal terecht komen.

Hoe ver kan een geweer schieten?

Het bereik (hoe ver komt het hagel) is de belangrijkste factor en kan in de helft van gevallen geschat worden, datzelfde geldt voor het kaliber (Wilson, 1978). Een kogel die door een geweer afgeschoten wordt, zal een bereik kunnen hebben van ongeveer 730 meter (Mattoo et al, 1974).

Kan kogel door muur?

Kogels gaan wel door muren Schuilen achter een muurtje kan je proberen, maar als je tegenstander op het muurtje schiet, gaan de kogels er 9 van de 10 keer weldegelijk doorheen. Met name de A.K. 74 heeft niet zo`n moeite met bakstenen op korte afstand.

Hoeveel kracht heeft een kogel?

De explosie van het kruit in een geweer oefent een kracht uit op de kogel. De kogel (m = 20 g) versnelt in 0,1 s tot 2500 km/h.

Hoe ver gaat een 9mm kogel?

Een 9 mm-kogel zoeft bij het afvuren met een snelheid van ongeveer 1.260km/uur door de lucht. Doet de schutter dat bij een hoek van 80 graden -behoorlijk recht boven het hoofd dus- dan komt het projectiel 630meter verderop neer, met een snelheid van ongeveer 378km/uur.

Hoe ver reikt een luchtbuks?

Een gemiddeld persluchtdrukwapen heeft al gauw een kracht van 50 joule, waarmee tot op 100 meter nauwkeurig kan worden geschoten.

Waarom schieten we kernafval niet de ruimte in?

De voornaamste reden waarom we ons afval nog niet naar de ruimte sturen, is dat het enorm duur is. Niemand wil zo veel geld uitgeven aan het bouwen, testen en lanceren van raketten, gewoon om afval naar de ruimte te schieten. Zeker omdat er hier op aarde (voorlopig) nog veel goedkopere oplossingen zijn voor ons afval.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven