Waar de meeste zon?

Waar de meeste zon?

Ben jij een zonaanbidder en wil je tijdens de vakantie lekker in Europa blijven? Dan is Spanje altijd een goede keuze! Spanje is namelijk het land met de meeste zon in Europa.

Waar in Nederland schijnt de zon het meest?

Nu vraagt u zich wellicht af: “maar waar zijn dan de meeste zonuren in Nederland?”. Dat is in het westen van Nederland, bijvoorbeeld Zeeland en de Waddeneilanden. Van alle Waddeneilanden heeft Texel de meeste zonuren. Daar leveren zonnepanelen dus het meeste op!

Wat is de zonnigste stad van Nederland?

De teller staat nu op bijna 270 uur zon. In Vlissingen scheen de zon in 2018 maar liefst 2156,3 uur en dit jaar zo’n 2135 uur. Die 2135 uur maken Vlissingen de zonnigste plek van 2020. Daarmee is het nog zonniger dan in Den Helder, want daar scheen de zon tot nu toe iets meer dan 2040 uur.

Waar schijnt de zon het meest in Belgie?

In België schijnt gemiddeld gezien iets meer de zon dan in Nederland. Gemiddeld mogen de Belgen rekenen op 1580 zonuren. Ook in België geldt dat de meeste zonuren aan de kust worden behaald, met Oostende als koploper (circa 1750 zonuren).

Waar is de meeste zon in Spanje?

De meest bekende en meest zonnige plaatsen van Spanje zijn te vinden op de Canarische Eilanden, de Costa del Sol, de Costa de Almería, de Costa Cálida en aan de Costa Blanca. Hier liggen kleine paradijzen die over het algemeen het hele jaar mooi weer hebben en de regen als iets bijzonders gezien kan worden.

Welk Waddeneiland heeft de meeste zonuren?

Van alle Waddeneilanden schijnt de zon het meest op Texel. Dit eiland is samen met het zuidwesten van Zeeland zelfs de zonrijkste plek van Nederland.

Waar zijn de meeste zonuren in Frankrijk?

Het zal u niet verbazen dat bijna alle departementen in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur bovenaan staan. De zon scheen het vaakst in het departement Bouches-du-Rhône aan de middellandse zee, gevolgd door Var en Alpes-Maritimes die eveneens aan de kust liggen.

Waar schijnt vandaag de zon?

Op veel plaatsen is het volop zonnig, maar in het noordwesten komt nog lage bewolking voor. Vanuit het oosten breekt ook daar de zon door, waardoor het later vanmiddag overal zonnig is. Wel verschijnt hier en daar een hoge sluierwolk, waar de zon doorheen kan schijnen.

Wat is de gemiddelde temperatuur in Belgie?

In 2020 was de gemiddelde jaartemperatuur in Ukkel 12,2 °C (normaal: 10,6 °C). Dit is een nieuw absoluut record sinds 1833, aangezien de gemiddelde jaartemperatuur voor het eerst boven de 12 °C uitkwam. Het vorige record (11,9 °C) dateerde van 2018 en 2014.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven