Waar doet een tattoo het meest pijn?

Waar doet een tattoo het meest pijn?

Zo valt op dat een tatoeage laten zetten in de armplooi, oksels, ribben, schaamstreek en de knieholte ondraaglijk veel pijn doet. De bovenkant van de borst, armen en benen voel je dan weer ‘amper’. Al hangt dit natuurlijk wel af van persoon tot persoon.

Wat is de minst pijnlijke plek voor een tattoo?

De minst pijnlijke plekken voor een tattoo

  1. Je dijen. Op deze plek van je lichaam zit relatief veel vet, en dat betekent dat het minder pijn zal doen om hier een tattoo te laten zetten.
  2. De bovenkant van je rug.
  3. De bovenkant van je arm.
  4. De binnenkant van je arm.
  5. De onderkant van je been.
  6. Je billen.

Doet Tattoeren pijn?

De pijngrens van mensen kan heel erg verschillen. Het blijft natuurlijk een fijne naald die het kunstwerk zet, dus je zal er altijd wel iets van voelen. Ook de plek maakt uit. Als je een tattoo op je onderarm, bovenarm of schouder laat zetten zal de pijn relatief meevallen.

Hoe vindt je de juiste plek voor tattoo?

Er zijn een hoop plekken die perfect geschikt zijn voor een kleine(re) tatoeage. Neem de polsen, de enkels en de voeten. Maar ook de grotere plekken zoals de schouders en armen lenen zich goed voor een kleine(re) tattoo. Een kleine tattoo is ook relatief snel gezet.

Doet een hand tattoo pijn?

Op je handen Je handen en vingers hebben een dunne huid. Daarnaast zitten hier kleine botjes en gewrichtjes die bijzonder gevoelig zijn. Vooral de zijkanten van je vingers zijn gevoelig!

Doet een tattoo op je arm pijn?

Binnenzijde van arm of been De buitenzijde van je arm of been kan meer verdragen, maar aan de binnenzijde is je huid zo dun, dat ze enorm gevoelig is.

Hoeveel betaal je voor een tattoo?

De prijs van een tattoo hangt af van de grootte, de plaats en de artiest. Doorgaans ligt de prijs voor een goed ontwerp ergens tussen de 50 euro voor een kleine tattoo en enkele duizenden euro’s voor een uitgebreid en uniek ontwerp.

Doet een tattoo op je pols pijn?

Op je polsen Vaak kun je bij je polsen al je aderen zien lopen door de dunne huid, niet gek dat het zetten van een tatoeage daar dus erg pijnlijk kan zijn. Daarbij liggen de zenuwen vrij dicht aan de oppervlakte, waardoor je er ook meer van zal voelen.

Doet een tattoo op je hand pijn?

Hand en vinger Dit deel van je lichaam zit vol met kleine botjes , zenuwen en gewrichten. De palm van je hand en de binnenkant van je pols zijn het pijnlijkst.

Doet een tattoo in je lip pijn?

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden: dat geldt ook voor een tatoeage in de mond. Een tatoeage zetten in het mondslijmvlies is namelijk erg pijnlijk. Voor sommigen is het leed na het zetten van de tatoeage nog niet geleden. De tatoeage kan gaan ontsteken, omdat de mondholte veel bacteriën bevat.

Wat moet je doen als je tattoo ontstoken is?

Zo verzorg je een tatoeage Een ontsteking is pijnlijk en kan je tatoeage aantasten. Als de tatoeage is afgedekt met een wondspray of met folie, mag je dat laten zitten totdat de wond genezen is. Je mag er gewoon mee onder de douche. Baden en zwemmen wordt afgeraden.

Wat kost een tattoo op je arm?

Dan kun je er vanuit gaan dat het je ongeveer 500 euro gaat kosten. Wil je hem net wat groter? Denk dan aan een prijs van ongeveer 600/750 euro, afhankelijk van hoeveel groter jouw gewenste tattoo moet zijn.

Wat is de minst pijnlijkste plek voor een tattoo?

Plekken als je schouder, de buitenkant van je bovenarm, de onderarm, de kuiten en bovenop je schouder zijn het beste aan te raden als het gaat om het nemen van je eerste tattoo.

Waar kan ik een tattoo laten zetten?

De bekendste plaatsen voor de tatoeages tegenwoordig zijn de armen, ofwel sleeve, schouders, benen en de rug. Daarnaast zien we ook een toename in de hoeveelheid tatoeages die in de nek, achter de oren of zelfs aan de binnenkant van de lip worden getatoeëerd.

Doet een tattoo op je ribben pijn?

Als je een tattoo op je onderarm, bovenarm of schouder laat zetten zal de pijn relatief meevallen. Daarentegen zijn bijvoorbeeld je ribben een plek waar de huid dun is waardoor het wat pijnlijker kan zijn. Pijn is dus erg relatief.

Hoe voelt een tattoo op je onderarm?

In tegenstelling tot de bovenarm zitten er in de onderarm geen spieren, waardoor de huid dichter op het bot ligt. Deze kan hierdoor gevoeliger zijn om te laten tatoeëren. Iedereen ervaart het tatoeëren echter anders. De een voelt nauwelijks iets, terwijl een ander zich wat flauw kan gaan voelen.

Wat doet meer pijn tattoo of piercing?

Een oorpiercing (ik heb zelf twee helix piercings) doet bij het zetten alleen al meer pijn, en het helingsproces is echt verschrikkelijk. De tatoeage deed na het zetten eigenlijk helemaal geen pijn, het was de eerste paar daagjes alleen ietwat gevoelig.

Hoe duur is een tattoo laten zetten?

Kun je een tattoo laten zetten als je bloedverdunners gebruikt?

Diabetes, hart- en vaatziekten en het slikken van bloedverdunners kunnen ervoor zorgen dat het helingsproces van een tatoeage niet goed verloopt. Er kunnen littekens ontstaan en het is zelfs zeer gevaarlijk. Als je één van deze gezondheidsproblemen hebt, kun je het best eerst een dokter raadplegen.

Doet een tattoo op je scheenbeen?

Je hoort niet alleen luid en duidelijk de naald z’n werk doen, maar het plekje is ook nog eens heel gevoelig! Eigenlijk is je scheenbeen te vergelijken met het plekje op je ribben. Het bot en de spieren liggen zo dicht onder de huid, dat je die pijn nog wel even voelt na het tatoeëren.

Doet een bovenbeen tattoo pijn?

Je dijen Op deze plek van je lichaam zit relatief veel vet, en dat betekent dat het minder pijn zal doen om hier een tattoo te laten zetten. Let op! Een tattoo aan de binnenkant van je dijen is een ander verhaal – deze plek kan juist gevoeliger zijn.

Doet een tattoo op je onderarm pijn?

Vooral rondom je ruggengraat kan het veel pijn doen om een tattoo te laten zetten. Hoe dichter bij je heupbot, hoe pijnlijker. Wederom is het bot de boosdoener. Je voet is een pijnlijke plek voor een tattoo, maar het doet wel minder pijn als je de bovenkant van je voet en je tenen vermijdt.

Wat zijn de minst pijnlijkste plekken voor een tattoo?

Hoe voelt een tattoo zetten op je ribben?

Doet een tattoo in de nek pijn?

In de nek is dit vooral het geval bij de nekwervels. De nek is echter ook om andere redenen voor de meeste mensen een van de gevoeligste plekken voor een tatoeage. Aan de zijkant van de nek lopen namelijk belangrijke bloedvaten en zenuwbanen. Op de keel moet je daarnaast heel erg oppassen met je luchtpijp.

Wat helpt tegen de pijn van een tattoo?

Neem een pijnstiller (maar geen bloedverdunner). Als je de pijn echt niet kunt verdragen, kun je een pijnstiller nemen. Neem echter geen pijnstiller die het bloed verdunt. Dat is niet zo gevaarlijk voor je tatoeage als je het in lage dosering neemt, maar het zorgt er wel voor dat je meer gaat bloeden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven