Waar gebruik je infrarood licht voor?

Waar gebruik je infrarood licht voor?

In de natuur- en scheikunde wordt infrarood licht gebruikt om de structuur en samenstelling van moleculen te bepalen en onder andere dankzij infrarood licht kan men met een nachtkijker in het donker objecten onderscheiden. Infrarood licht, we kunnen het niet zien maar het geeft ons veel mogelijkheden.

Is infrarood licht gevaarlijk?

Door langdurige blootstelling aan infrarood en uv-straling kan staar ontstaan, een vertroebeling van de ooglens. Zichtbare of infrarode laserstraling kan door de ooglens nog eens extra geconcentreerd worden en het netvlies onherstelbaar beschadigen, waardoor blindheid ontstaat.

Is infrarood licht zichtbaar?

Infraroodstraling is onzichtbaar voor het menselijk oog, maar door de huid waarneembaar wegens haar warmtewerking; ze beïnvloedt ook speciale fotografische emulsies en kan zichtbaar worden gemaakt met een warmtebeeldkijker: thermografie.

Kun je infrarood voelen?

ALLES STRAALT INFRAROOD UIT Alle objecten met een temperatuur van meer dan -273 graden Celsius zenden infraroodstraling uit. Infraroodstraling is onzichtbaar voor het menselijk oog. We kunnen het wel voelen, als warmte.

Is infrarood zonnebank gezond?

Uit nieuw wetenschappelijk onderzoek blijkt echter dat infraroodlicht in sommige gevallen wel gunstig kan zijn, maar dat het ook schadelijk is voor de huid. Nieuw wetenschappelijk onderzoek heeft vooral uitgewezen dat de huid mogelijk aan tot 6 keer meer energie uit infrarood dan uit UV van de zon blootgesteld wordt.

Wat zie je met infrarood?

Infrarood is dus onzichtbaar voor het menselijke oog, maar kan wel waargenomen worden door onze huid in de vorm van warmte omdat elk licht het oppervlakte verwarmt welke het licht absorbeert. Denk b.v. aan de infrarood lamp die goed voelbaar is tot diep in de huid.

Hoe voelt infrarood verwarming?

Een infrarood verwarming straalt lange warmtegolven uit, welke we C straling noemen. De infrarode warmtestralen zijn gelijk aan de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke UV stralen. Je voelt direct de zeer aangename warmte op je huid. De hele ruimte wordt op een natuurlijke manier sneller en aangenaam warm.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven