Waar gebruik je koelvloeistof voor?

Waar gebruik je koelvloeistof voor?

Een motor wordt tijdens het draaien warm. Koelvloeistof zorgt ervoor dat de motor niet oververhit raakt.

Wat zit er allemaal in koelvloeistof?

Koelvloeistof voor een auto bestaat uit gedemineraliseerd water waaraan antivries, een middel tegen schuimvorming, smeermiddel en een anticorrosiemiddel is toegevoegd. De koelvloeistof voor een auto heeft een hoog kookpunt, rond de 135°C, en dient goed tegen vorst te kunnen, tot wel −35°C.

Waarom is helium een edelgas?

Helium is een van de zeven zogeheten edelgassen – stoffen die hun naam danken omdat ze chemische eenlingen zijn, ver verheven boven het gepeupel van de andere elementen.

Wat is koelvloeistof voor Mercedes?

Welke soort koelvloeistof heb je nodig?

Kleur / type Geschikt voor
Blauw Mercedes, BMW, Opel, Saab, Volkswagen, Skoda, Audi, Seat, Bentley
Rood/roze (SP12, SP13 / G12, G12+, G12++, G13) De meeste personen autos. O.a VAG-modellen zoals Volkswagen, Skoda, Audi, Seat, Bentley
Transparant / geel Alle auto modellen

Welke koelvloeistof Renault?

U vraagt welke koelvloeistof geschikt is voor uw Renault Clio. Er kan gewoon universele mengbare koelvloeistof in, vaak blauw van kleur maar bij Renault is dat vaak geel. Deze vloeistoffen zijn gewoon mengbaar.

Wat zit er in koelvloeistof?

Een coolant voor vervoersmiddelen bestaat uit gedemineraliseerd water met toevoegingen. Deze bestaan onder andere uit antivries, een middel tegen schuimvorming, een smeermiddel en een anti-corrosiemiddel. De vloeistof moet bestand zijn tegen warmte tot 135°C en vorst van -26°C tot -40°C moet ook geen probleem zijn.

Waar bestaat koelvloeistof slang uit?

Zij bestaan uit verschillende materiaalmengsels zoals EPDM of nitrilbutadieen rubber en zijn vaak meerlagig of voorzien van een mantel. Alleen zo zijn zij in staat, de hitte alsmede erosie en aantasting door koelmiddel en ozon te weerstaan.

Welke koelvloeistof G11 of G12?

G12 koelvloeistof (type D) In tegenstelling tot G11, is G12 gebaseerd op Organic Acid Technolgie (OAT). Dat betekent onder meer dat G12 geen silicaten bevat, waardoor deze niet schadelijk is voor aluminium onderdelen. Daarnaast bevat G12 verbeterde additieven die je motor helpen beschermen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven