Waar geven de meeste jongeren hun geld aan uit?

Waar geven de meeste jongeren hun geld aan uit?

Het overgrote deel van scholieren spendeert geld aan snoep, drinken en snacks (71%). Ook aan mobiele telefoons (55%), kleding (58%) en wat leuks doen (zoals naar de bioscoop gaan, 52%) wordt veel besteed.

Waar geven mensen het meeste geld aan uit?

Het CBS houdt bij hoeveel Nederlandse gezinnen verdienen en waar zij dat aan besteden. Zo krijg je een beeld waar een gemiddeld gezin haar geld aan uitgeeft. Ruim 80% van de bestedingen gaat op aan de 8 grootste kostenposten zoals wonen, energie, verzekeringen en de boodschappen.

Wat betaal je van je zakgeld?

Zakgeld is een geldbedrag voor kleine dagelijkse uitgaven dat financieel niet-draagkrachtigen ontvangen van de persoon of instantie onder wiens of wier zorg zij vallen, meestal op reguliere basis. De naam zakgeld heeft vanouds betrekking op een aantal munten die men in de broekzak heeft.

Wie geven het meeste geld uit aan kleding?

Uit onderzoek onder 1056 Nederlanders van Kortingscode.nl blijkt dat mannen gemiddeld meer geld uitgeven aan kleding dan vrouwen. Per maand besteden mannen 73 euro aan kleding, bij vrouwen is dit 66 euro per maand.

Waar geven vrouwen het meeste geld aan uit?

Vrouwen vinden dat hun partner te veel uitgeeft aan hobby’s en drank. Mannen daarentegen zijn van mening dat hun lief juist te veel geld besteedt aan schoenen en kleding.

Kunnen jongeren omgaan met geld?

Mensen die in hun jeugd hebben leren omgaan met geld, komen later financieel minder vaak in de problemen. Daarom is voorlichting over geld aan kinderen en jongeren belangrijk. Waar geven jongeren hun geld aan uit en hoe worden zij beïnvloed?” De Geldwijzer bijna 18 als waardevolle stap in schuldpreventie bij jongeren.

Welke doelgroep geeft het meeste geld uit?

De groep 14 tot 25-jarigen is de grootste: 2,5 miljoen personen. En dan is er ook nog de groep zogenoemde ‘oudere jongeren’ van 25 tot 30 jaar oud (1 miljoen). Waarom interessant? Deze groepen hebben jaarlijks gezamenlijk € 27,5,- miljard te besteden.

Is kleedgeld inclusief zakgeld?

Dus wat zegt het Nibud over kleedgeld voor kinderen? Volgens het Nibud zijn de minimale kosten van kleding voor kinderen vanaf 12 jaar 55,50 euro per maand. De vijftienjarige dochter van Machteld krijgt ook elke maand 50 euro. Dat is inclusief haar zakgeld, exclusief telefoonabonnement.

Hoeveel zakgeld en kleedgeld is normaal?

Uit Nibud-gegevens blijkt dat alle kleding (dus van sokken, ondergoed tot een winterjas en ook schoenen) vanaf 12 jaar en ouder 47 euro per maand kost voor jongens en 54 euro voor meisjes. In de praktijk betalen kinderen meestal niet alle kleding van het kleedgeld (bijvoorbeeld geen sport- of badkleding).

Hoeveel geld kwijt aan kleding?

Het gemiddelde gezin geeft per jaar zo’n 1600 euro aan kleding en schoenen uit. Dit komt neer op een kleine 5 procent van het totale budget. Van die 1600 euro gaat 1265 euro op aan kleding en ruim 330 euro aan schoenen.

Hoeveel geef je per maand uit aan kleding?

Volgens hen zou je vijf procent van je maand- of jaarsalaris uit ‘mogen’ geven aan kleding. Verdien je bijvoorbeeld 1.800 euro netto per maand, dan zou je 90 euro opzij mogen zetten voor kleding. Op jaarbasis komt dit neer op 1.080 euro dat uitgegeven mag worden aan het aanvullen van jouw garderobe.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven