Waar gooi ik Stucloper weg?

Waar gooi ik Stucloper weg?

Gooi het bij voorkeur in een gesloten verpakking bij het restafval.

Waar stekkerdoos weggooien?

Kapotte apparaten (alles met een stekker of batterijen) kun je gratis inleveren als je een nieuw, vergelijkbaar, apparaat koopt. Kleine apparaten en smartphones kun je ook kwijt in bakken bij winkels en bouwmarkten. Breng apparaten die het nog doen naar de kringloopwinkel of verkoop ze via Marktplaats.

Waar kan ik oude pannen weggooien?

Maar ook zonder teflon hoort een pan niet in de grijze container, haast een woordvoerder van HVC zich daaraan toe te voegen: ,,Pannen, dat is oud ijzer, die horen apart ingeleverd te worden bij het afvalbrengstation.”

Waar Gooi je oude cd weg?

Voor CD’s en CD-doosjes staan op sommige plaatsen speciale inzamelbakken. Dit verschilt per gemeente. Grote aantallen CD-doosjes kunnen ook voor recycling worden ingeleverd bij een van onze milieustraten. Indien dit geen mogelijkheid is, mag u de CD’s, DVD’s en hoesjes bij het restafval deponeren.

Waar moet je porselein weggooien?

Grote hoeveelheden aardewerk mogen in de bak met puin op de milieustraat. Als het servies of aardewerk in scherven is gevallen, verpak scherpe scherven dan in bijvoorbeeld een krantenpagina, zodat de vuilophalers zich er niet aan verwonden. Restafval wordt in de afvalenergiecentrale verbrand.

Waar eieren weggooien?

Als het zijn beste tijd gehad heeft, kunt u het inleveren bij een milieustraat. Nu de feestdagen eraan komen gaat u wellicht meer olie of vet gebruiken in de keuken. Wees er in de decembermaand dus extra alert op hoe u hiermee omgaat na het koken. Een lekker eitje gebakken en zit er nog vet in de pan?

Waar Teflon pannen weggooien?

PFAS kunnen in heel kleine hoeveelheden vrijkomen als de pan kapot gaat. Of als u een teflonpan met een antiaanbaklaag te heet laat worden. Is de antiaanbaklaag beschadigd? Dan is het verstandig de pan weg te gooien bij het restafval.

Kan je een aansteker weggooien?

Je aansteker weggooien. Gooi je aansteker bij het restafval als dat moet volgens de lokale wet. Zoek het telefoonnummer van het lokale sanitatie- of afvalverwerkingsorgaan op. Dit proces is van toepassing op zowel wegwerpaanstekers als hervulbare aanstekers.

Waar kan ik mijn oude cd verkopen?

Wij kopen graag uw cd collectie! NovioMusic is altijd op zoek naar een mooie cd verzameling om onze eigen collectie en de verkoop uit te breiden. We hebben een voorkeur voor: rock, indie, alternative, grunge, stoner, prog, punk, singer-songwriter, americana, nederhop, trance en de ‘betere’ (neder)pop.

Waar moet je nagellak weggooien?

Als het flesje van glas is, mag je deze met een restant nagellak in de glasbak weggooien. De glasrecycler kan dat prima aan. De nagellak en andere vervuiling verbrandt in het smeltproces. Je kunt de recycler wel een plezier doen door het kwastje alvast bij het restafval te gooien.

Waar moet je keramiek weggooien?

Aardewerk (borden, bekers, kruiken, enz.) Aardewerk is niet van glas gemaakt. Het hoort bij het restafval, of bij het puinafval. Kristalglas moet bij het restafval, want het bevat loodoxide.

Waar moet je servies weggooien?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven