Waar gooi je een fohn weg?

Waar gooi je een fohn weg?

U kunt oude huishoudelijke apparaten inleveren bij de winkel waar u een nieuw, soortgelijk apparaat koopt. Dit is de oud-voor-nieuwregeling. De winkel is verplicht elk soortgelijk apparaat in te nemen. Het maakt dus niet uit om welk merk het gaat, of hoe groot het product is.

Waar moet je oude nagellak weggooien?

Als het flesje van glas is, mag je deze met een restant nagellak in de glasbak weggooien. De glasrecycler kan dat prima aan. De nagellak en andere vervuiling verbrandt in het smeltproces. Je kunt de recycler wel een plezier doen door het kwastje alvast bij het restafval te gooien.

Waar moet je terpentine weggooien?

Wat mag wel

  • Beperk de hoeveelheid spoelwater zoveel mogelijk.
  • Bewaar verfresten, spoelwater en gebruikte terpentine, bij voorkeur in hun originele verpakking, en breng ze naar het containerpark.

Waar gooi je stofzuigers weg?

Stofzuigers vallen onder de categorie ‘huishoudelijke apparaten’. Oude en gebruikte huishoudelijke apparaten moeten worden ingeleverd bij je gemeente. Of in de winkel waar je een nieuw, soortgelijk apparaat koopt. Dit geldt ook voor alle apparaten die stroom of batterijen nodig hebben.

Waar kan ik oude olie inleveren?

Elke gemeente in Nederland heeft een afvaldepot waar je oude gebruikte motorolie en chemisch afval kunt deponeren. Het kan zijn dat het afvoeren van afgewerkte olie geld kost, dit verschilt per gemeente Je kunt afgewerkte olie dikwijls ook inleveren bij een lokale (auto)garage.

Waar Gooi je oude benzine weg?

Je kunt het aanbieden bij het gemeentelijk afvaldepot. Informeer anders eerst even telefonisch; veel gemeenten hebben ook een chemokar waarmee ze langskomen om chemisch afval op te halen. Doorspoelen is inderdaad geen goed idee, niet voor het milieu en niet voor je afvoer.

Waar moet je verf weggooien?

Wanneer de verfpot leeg en opgedroogd is mag je de verfpot gewoon bij het restafval gooien. Is de verf nog vloeibaar, dan moet je die bij een KCA-punt inleveren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven