Waar haalt Duitsland zijn gas vandaan?

Waar haalt Duitsland zijn gas vandaan?

Energievoorziening. Vooral door de sterk ontwikkelde industriële sector is Duitsland een grootverbruiker van olie en gas. Net als andere westerse landen is Duitsland voor de aanvoer hiervan afhankelijk van olie-exporterende landen uit het Midden-Oosten en van Rusland.

Waar haalt Nederland zijn aardgas vandaan?

Het meeste gas dat door onze leidingen stroomt, komt uit het buitenland, zoals Noorwegen, Rusland, Engeland en het Midden-Oosten.” Veel huishoudens, bedrijven en industrieën in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk kunnen alleen gas van Groningenkwaliteit gebruiken.

Waar komt Gazprom vandaan?

Gazprom
Oprichting Moskou, Rusland in 1989/1993
Sleutelfiguren Viktor Zoebkov voorzitter toezichtsraad Aleksej Miller, CEO en vicevoorzitter toezichtsraad
Hoofdkantoor Sint-Petersburg, Rusland
Werknemers 477.600 (31 dec. 2020)

Hoe weet je waar aardgas zit?

Aardgas

  • Aardgas is een benaming voor alle uit de grond ontwijkende gassen, maar bijna uitsluitend gebruikt voor fossiele brandstoffen.
  • In Europa wordt aardgas vooral in en rond de Noordzee aangetroffen, onder andere onder het noorden van Nederland (zie ook Aardgaswinning in Nederland).

Waar komt Russisch gas vandaan?

Want er is geen enkele reden om aan te nemen dat de ongerepte Russische toendra waar het gas anders vandaan moet komen, een kleinere natuurwaarde heeft dan de Waddenzee. Het Russische gas, waar we steeds meer van afhankelijk worden, is ook veel minder milieuvriendelijk dan het gas uit eigen bodem.

Hoe Gazprom greep op Nederland kreeg?

Door Ties Keyzer en Mira Sys Gazprom wint op de Noordzee gas en olie, heeft een groot aandeel in de Nederlandse gasopslagcapaciteit en levert gas aan gemeenten, universiteiten en waterschappen. Van de 284 gemeenten waarvan de data te achterhalen waren, hadden 120 in 2020 een contract met Gazprom Energy.

Waar komt de Belgische energie vandaan?

Kernenergie is de voornaamste bron van elektriciteit in België, op enige afstand gevolgd door aardgas. Een veel kleiner deel wordt opgewekt uit biomassa, steenkool, waterkracht (vooral pompcentrales), wind en zon.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven