Waar in Nederland drinken ze het meest?

Waar in Nederland drinken ze het meest?

De Nederlandse gemeentes waar gemiddeld de meeste overmatige drinkers ingeschreven staan zijn Bergen (NH) en Laren (NH), waar maar liefst 13% van de 18 jaar en oudere inwoners teveel drinkt.

Welk land heeft de meeste alcoholisten?

In de top drie vinden we naast Moldavië ook Wit-Rusland en Litouwen terug. Rusland, Tsjechië, Oekraïne, Andorra, Roemenië, Servië en Australië vervolledigen de top tien. De Belgen staan op de 31ste plaats met 10,8 liter per persoon per jaar. Luxemburg staat op plaats 25 en onze noorderburen de 42ste plaats in de lijst.

Welke alcohol wordt het meest gedronken?

Op nummer 1 staat Moldavië zij consumeren 17,4 liter pure alcohol per persoon per jaar, wat vergelijkbaar is met 178 flessen wijn. Moldavië is niet het enige Oost-Europese land in de top 10, op de tweede en derde plek staan Wit-Rusland en Litouwen. De top vijf wordt verder aangevuld door Rusland en Tsjechië.

Waar in Nederland drinken jongeren het meest?

Uit de cijfers van de GGD’en blijkt dat onder andere in Brabant, Limburg-Noord, Zuid-Holland, Twente, Drenthe, Groningen, Friesland en Zeeland meer jongeren ooit alcohol hebben gedronken dan het landelijk gemiddelde.

Waar drinken ze het meeste bier?

Europa verbruikt namelijk over het algemeen het meeste bier ter wereld. Het land dat ver bovenaan de lijst staat, is Tsjechië, waar de inwoners namelijk zo’n 143,3 liter bier per inwoner per jaar naar achteren gooien. En dat is niet gek, want in het land is bier vaak goedkoper dan een flesje water!

Waar drinken ze de meeste wijn?

In dit land drinken mensen de meeste wijn (en het is niet…

  1. Vaticaanstad 54,26 liter per persoon per jaar.
  2. Andorra 46,26.
  3. Kroatië 44,2.
  4. Slovenië 44,07.
  5. Frankrijk 42,51.
  6. Portugal 41,74.
  7. Zwitserland 40,49.
  8. Macedonië 40,41.

Welke drank drinken Belgen het meest?

Maar water is met voorsprong het populairst. Belgen weten bitter weinig over wat ze drinken, dacht Coca-Cola.

Welk land drinkt het meeste alcohol 2020?

Of nog extremer: de Moldaviërs. Zij staan op de eerste plaats met een alcoholconsumptie van 17,4 liter pure alcohol per persoon per jaar. Dat zijn dus 178 flessen wijn. Nederland komt op een 42ste plek met 9,6 liter alcohol.

Wat drinken jongeren het liefst?

Bier het populairst Als we kijken naar wat het meest gedronken wordt onder jongeren staat bier met 69 procent op nummer een. Andere populaire drankjes onder jongeren zijn mixdrankjes (44 procent), wijn (43 procent) en sterke drank (32 procent). Ook speciaal bier, zoals La Chouffe bier, wordt onder jongeren gedronken.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven