Waar is CSS voor?

Waar is CSS voor?

Cascading Style Sheets (afgekort tot CSS), stijlbladen, zijn een mogelijkheid om de vormgeving van webpagina’s los te koppelen van hun feitelijke inhoud en centraal vast te leggen. Het Engelse “style” heeft de betekenis van “opmaak”, niet van schrijfstijl.

Wat is CSS file?

CSS staat voor Cascading Style Sheets Cascading Style Sheets, afgekort CSS is een programeertaal die zorgt voor de opmaak van HTML bestanden. Aan de basis van elke pagina op een website zit een HTML bestand, dat zorgt voor alle inhoud die je te zien krijgt (tekst, afbeeldingen, links..) .

Wat zijn CSS regels?

Over CSS (Cascading Style Sheets) Cascading Style Sheets (CSS) bestaan uit een verzameling opmaakregels die het uiterlijk van de inhoud op een webpagina bepalen. Bij het gebruik van CSS-stijlen voor de opmaak (indeling) van een pagina scheidt men de inhoud van de presentatie ervan.

Waar zijn ID selectors voor?

Met behulp van de attributen CLASS en ID kunnen aan bijna elk element in een document stijlen worden toegevoegd, welke met behulp van een CLASS-selector of ID-selector zijn opgenomen in een extern stijlblad of een ingesloten stijlblok.

Hoe gebruik ik CSS?

Hoe je CSS gebruikt voor je website-layout

  1. Je kunt in de openingstag van een html-element de code style=”” neerzetten.
  2. Wat je ook kunt doen, is in de head van je pagina een stijlblok neerzetten.
  3. Ten slotte kun je de stijlkenmerken van een html-element ook nog vastleggen in een extern stijlblad (external stylesheet).

Is PHP een programmeertaal?

PHP is geen programmeertaal maar een scripttaal. Een scripttaal maakt bijvoorbeeld de compilatie stap niet, terwijl dit bij programmeertalen zoals Java en C wel het geval is. Je kunt deze taal pas uitvoeren als het gecompileerd is.

Wat is CSS voor WordPress?

CSS staat voor Cascading Style Sheets, maar dat is waarschijnlijk nog steeds abracadabra voor je. Iets simpeler gezegd is CSS een programmeertaal waarmee je een website kunt opmaken. WordPress thema’s bevatten allerlei codes. Met HTML en CSS kan er aangegeven worden hoe bepaalde elementen eruit komen te zien.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven