Waar is een injectienaald van gemaakt?

Waar is een injectienaald van gemaakt?

Gebruik voor het injecteren en opzuigen van injectievloeistoffen disposable naalden (naalden voor eenmalig gebruik). Een injectienaald bestaat uit een holle metalen naald bevestigd op een kunststof luerlock conus. De kleur van de conus hangt samen met de diameter van de naald.

Welke kleur naald voor intramusculair?

Voor intramusculaire injecties wordt een iets dikkere en langere naald gebruikt. Bijvoorbeeld de 0,8 x 25mm of de 0,8 x 40mm (groene naald) voor volwassenen en de 0,8 x 16mm (groene naald) voor kinderen. De lengte van de naald wordt ook bepaald door de dikte van de onderhuidse bindweefsellaag.

Waarom mag je de huid niet masseren na injectie?

Masseer nooit Als er na injectie wat bloed achterblijft veeg dit dan zachtjes weg met een gaasje of tissue. Weefselnecrose door steeds op dezelfde plaats te injecteren of in niet doorbloed weefsel. Wissel injectieplaatsen af en gebruik een rotatieschema. Injecteer nooit in aangedane plaatsen (zie keuze injectieplaats).

Wat is een Veiligheidsnaald?

Een veiligheidsnaald is een naald met een veiligheidssysteem. Een dergelijk systeem maakt het mogelijk dat na het prikken de naald volledig afgeschermd kan worden, waardoor men zich niet kan verwonden aan de naald. Dit vermindert het risico op een prikaccident.

Hoe maakt men een injectienaald?

Het beste antwoord. Zoiets dacht ik: Door een gaatje te boren in een stalen staafje maar dat doe je met een staaf die aanzienlijk groter is dan de uiteindelijke injectienaald. Ook het kanaal dat je boort is veel wijder. De pijp die zo ontstaat wordt verhit en daarna in verschillende stappen opgerekt.

Hoe werkt een injectienaald?

Door het trekken aan de plunjer wordt de injectievloeistof via een aangebrachte optrek- of (over)hevelnaald uit een ampul (flacon) opgezogen in het reservoir. Vervolgens wordt na het aanprikken door het duwen met de plunjer de vloeistof via een nieuw aangebrachte canule (injectienaald) in het lichaam geïnjecteerd.

Welke naald voor griepprik?

Veiligheidsnaalden met een diameter van 0,5 tot 0,6 mm (23 of 25 Gauge (G)) en een lengte van 16 mm (5/8-inch) of 25 mm (1 inch) zijn geschikt. Voor een intramusculaire injectie worden bij voorkeur naalden van een lengte van 25 mm (1 inch) gebruikt.

Welke naald voor insuline?

Op dit moment injecteren de meeste diabetespatiënten met een insulinenaald van 4, 5, 6 of 8 millimeter lang. De lengte is vaak gebaseerd op het lichaamsgewicht van de persoon. Kinderen of heel dunne mensen gebruiken een kortere naald en mensen met overgewicht gebruiken een langere naald.

Waarom mag je niet wrijven na een injectie met antistolling?

Er kan een bloeddruppeltje ontstaan op de injectieplaats. Een pleister is meestal niet nodig. Let op: Wrijf na het injecteren niet over de injectieplaats. Dit kan blauwe plekken verergeren of veroorzaken.

Wat kan er fout gaan bij subcutaan injecteren?

Een van de mogelijke complicaties is het per ongeluk aanprikken van een bloedvat. Wanneer de medicatie dan toch ingespoten wordt, kan dit direct in het bloedvat terecht komen. In ernstige gevallen leidt dit mogelijk tot shock of coma.

Wat moet je doen bij een prikaccident?

Toch een prikaccident? Wat u direct moet doen

  1. Wond goed laten bloeden (uitknijpen)
  2. Spoel de wond met water.
  3. Wond desinfecteren.
  4. Contact opnemen met uw behandelaar of met PrikPunt: meldpunt voor prik-, snij-, bijt- en spataccidenten. Zij helpen u direct met een telefonische risico analyse.

Wat is Recappen?

Het begrip recappen heeft 2 verschillende betekenissen: 1) doppen terugzetten op naalden. doppen terugzetten op injectienaalden. 2) autobanden van een nieuw loopvlak voorzien. autobanden van een nieuw loopvlak voorzien.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven