Waar is het altijd mooi weer in Spanje?

Waar is het altijd mooi weer in Spanje?

De meest bekende en meest zonnige plaatsen van Spanje zijn te vinden op de Canarische Eilanden, de Costa del Sol, de Costa de Almería, de Costa Cálida en aan de Costa Blanca. Hier liggen kleine paradijzen die over het algemeen het hele jaar mooi weer hebben en de regen als iets bijzonders gezien kan worden.

Is het altijd warm in Spanje?

Doordat Spanje dichterbij de evenaar ligt, schijnt de zon er feller dan bijvoorbeeld in Nederland het geval is. Dit heeft hogere temperaturen tot gevolg. In de zomer kan het daardoor echt heet zijn. Het kwik bereikt er dan regelmatig waarden tussen de 40 en 45 graden.

Waar is het beste klimaat in Spanje in de winter?

Spanje is een populaire bestemming om te overwinteren. De Costa Blanca aan de oostkust is erg populair onder overwinteraars vanwege het aangename milde klimaat tijdens de wintermaanden. De temperatuur zit dan gemiddeld zo rond de 15 tot 18 graden en deze streek is ook tijdens de wintermaanden vrij droog.

Waar is het in Spanje het warmst in de winter?

De Costa de Almería staat bekend als het deel van Spanje waar op het vaste land de hoogste temperaturen worden gemeten in de wintermaanden. Op zich is de kust van de provincie Almería niet het meest toeristische deel van Spanje wat het wel weer interessant maakt om de winter door te brengen.

Waar in Spanje is het het warmst?

1- Córdoba is de stad met gemiddeld de hoogste temperaturen van heel Spanje. De maximale temperatuur in een augustusmaand ligt hier rond de 36,5 graden. In 2017 werd het all-time hitterecord op donderdag 13 juli verbroken met maar liefst 47,3 graden, slechts een tiende graad meer dan het oude record van 1994 in Murcia.

Waar is het het warmst in oktober?

In Europa zijn het zuiden van Italië, Spanje, Griekenland en Portugal aangename zonbestemmingen in oktober. Vooral op de Canarische Eilanden geniet je van milde temperaturen, in oktober is de gemiddelde temperatuur daar 24 ℃.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven