Waar is het het heetst?

Waar is het het heetst?

Furnace Creek in Death Valley in de Amerikaanse staat Californië is de heetste plek op aarde. Op 10 juli 1913 werd het daar 56,7 graden en dat is officieel de hoogste temperatuur ooit gemeten. Death Valley is een droog woestijngebied waar maximaal 50 millimeter regen per jaar valt.

Waar is het 54 graden?

Nooit was het zó heet op aarde: 54,4 graden gemeten in Amerikaanse Death Valley. VIDEONooit eerder werd het op aarde ergens zo warm als in de Amerikaanse staat Californië. In Death Valley werd vrijdagmiddag een temperatuur van 54,4 graden Celsius (130 graden Fahrenheit) gemeten. Een record, volgens deskundigen.

Wat is de hoogste temperatuur ooit gemeten op aarde?

Warmte en koude record in Nederland en België De hoogste temperatuur ooit gemeten in Nederland is 40.7 graden in Gilze-Rijen. In Begijnendijk in België bereikte de temperatuur zelfs 41.8 graden. Het koudst werd het in Winterswijk op 27 januari in 1944. Het was toen −27.4 graden Celsius.

Hoe warm wordt het Enschede?

Weer in Enschede op dit moment Of u nu in Enschede woont of gewoon op bezoek bent, het is altijd goed om te weten wat het weer gaat doen. De huidige temperatuur in Enschede, Nederland, is 5°C. De verwachte maximale temperatuur is 16°C. De verwachte minimale temperatuur is 5°C.

Wat is de hoogste temperatuur ooit gemeten in Amerika?

Hoogste temperaturen ooit gemeten Records per continent: Noord-Amerika: 56,7°C op 10 juli 1913 in Furnace Creek, Death Valley, Verenigde Staten.

Wat is de laagste temperatuur ooit gemeten op aarde?

De laagste temperatuur die we ooit op aarde hebben gemeten is 89,2 graden Celsius onder nul. Dus -89,2°C. Dat was bij het Vostok Station, een Russisch onderzoekstation op Antarctica.

Wat was de hoogste temperatuur in Nederland?

Record hoogste temperatuur De hoogste temperatuur in Nederland sinds het begin van de metingen is 40.7°C op 25 juli 2019 in het Noord-Brabantse Gilze-Rijen. In de zomer van 2019 kwam voor het eerst in Nederland de temperatuur boven de 40°C.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven