Waar is het mooi weer in Spanje?

Waar is het mooi weer in Spanje?

De meest bekende en meest zonnige plaatsen van Spanje zijn te vinden op de Canarische Eilanden, de Costa del Sol, de Costa de Almería, de Costa Cálida en aan de Costa Blanca. Hier liggen kleine paradijzen die over het algemeen het hele jaar mooi weer hebben en de regen als iets bijzonders gezien kan worden.

Hoe is het weer in Andalusie?

De zomers zijn heet en droog en in de winter heb je een zachte temperatuur. De gemiddelde jaartemperatuur voor Andalusië is 20°C en er valt in een jaar tijd 201 mm regen. Het is er 249 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 57% en een UV-index van 4.

Waar is het slecht weer in Spanje?

Veel schade en overstromingen door noodweer in Extremadura, Andalusië en Balearen. Een nieuwe zogeheten DANA heeft met veel neerslag voor schade en overstromingen gezorgd in met name de regio’s Extremadura, Andalusië en de Balearen eilanden.

Hoe warm is het in Zuid Italië?

Zuid-Italië kent tropisch warme zomers. Temperaturen van rond de 40 graden zijn er in deze periode geen uitzondering. De winters zijn in Zuid-Italië erg mild, met temperaturen ruim boven de 10 graden met af en toe wat regen. Sneeuw komt er vrijwel nooit voor.

Hoe warm word het in Italië?

In de zomer is de dagtemperatuur gemiddeld 29°C. In de winter komt veel mist en nevel voor en ’s nachts daalt de temperatuur tot -2°C. In het voor- en najaar valt de meeste regen. Zuid-Italië heeft droge, hete zomers met veel zonneschijn.

Hoe is het weer in Zuid Spanje?

In het zuiden ligt de gemiddelde dagtemperatuur in januari, de koudste maand, rond de 16°C. In de zomer ligt de gemiddelde dagtemperatuur in het noorden en op de eilanden rond de 28°C en aan de Costa del Sol rond de 30°C. Aan de Costa del Sol zijn uitschieters van 35 tot 40°C erg regelmatig.

Hoe is het weer in Zuid Spanje in oktober?

In oktober is de temperatuur nog vrij warm van de aflopende zomermaanden. Aan de Costa del Sol ligt de temperatuur dan tussen de 14 en 25 graden, wat deze regio een populaire bestemming maakt onder de overwinteraars. Ook de Canarische Eilanden zijn bij uitstek geschikt om in de winter naartoe te gaan.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven