Waar is mijn bestelling UPS?

Waar is mijn bestelling UPS?

UPS online traceren U kent de geschatte afleverdatum en kunt zien waar uw zending zich bevindt. U heeft geen Mijn UPS login nodig om Web Tracking te gebruiken, maar als u die wel heeft, krijgt u details van de traceerstatus en de traceergeschiedenis en kunt u actie ondernemen voor verzonden pakketten.

Waar staat je tracking nummer?

Als iemand een pakket stuurt, dan staat op het verzendbewijs een code. Dit is de zogenaamde Track & Trace-code, ook wel het zendingsnummer genoemd. Met deze code kunnen verzender en ontvanger het pakket via internet volgen.

Wat is een barcode PostNL?

Een barcode is een unieke code (beginnend met ‘3S’ of ‘CD’) die je ontvangt zodra de afzender je pakket heeft verstuurd. Hiermee kunnen ontvanger én verzender de status van het pakket online volgen en zien wanneer het pakket wordt/is bezorgd.

Wat is mijn UPS account nummer?

Selecteer Klantennummeroverzicht uit het keuzemenu in de tab Mijn UPS. Controleer of uw klantennummer erbij staat; zo niet, dan selecteert u de link Een UPS-klantennummer toevoegen. Volg de instructies om het klantennummer toe te voegen.

Wat zijn de bezorgtijden van UPS?

Behalve tijdsgebonden afleveringen, worden zendingen meestal afgeleverd tussen 09:00 uur en 19:00 uur. (en soms later) in woningen en tijdens kantooruren voor commerciële adressen. UPS kan binnen die tijdspanne geen nauwkeuriger tijdstip opgeven.

Wat betekent afgehaald UPS?

De zending heeft een UPS-faciliteit verlaten en is onderweg naar de volgende UPS-faciliteit. De zending is onderweg. Er kunnen echter enkele dagen verstrijken tussen de verschillende scans als de zending het hele land door moet of naar een ander land gaat.

Is ordernummer hetzelfde als Trackingnummer?

Kan ik een pakket volgen met het bestelnummer? Meestal nee. Het trackingnummer en het bestelnummer zijn twee verschillende nummers.

Waar staat Trackingnummer PostNL?

Je vindt de track & trace-code op het verzendbewijs dat je krijgt wanneer je je post afgeeft op een PostNL-punt.

Wat betekend zending is gesorteerd?

GESORTEERD: Zending is ontvangen en wordt verwerkt. Jouw brievenbuspakje heeft een eerste scan ontvangen in het sorteercentrum en wordt gesorteerd en vervolgens getransporteerd naar het juiste distributiecentrum in de bezorgregio van de ontvanger.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven