Waar is Rhea God van?

Waar is Rhea God van?

De godin Rhea was de moeder van Zeus en echtgenote van diens vader Cronus. Bij Cronus kreeg ze de kinderen Hestia, Hera, Demeter, Poseidon, Hades, Zeus – allemaal bewoners van de godenberg Olympus. Rhea Rhea was de beschermgodin van smeden.

Hoe oud is Zeus geworden?

1100 v. Chr.), werd hij de centrale figuur van het Griekse pantheon en stelde hij de overige goden op de achtergrond. Naar het voorbeeld van hoofden van aanzienlijke geslachten op aarde stelde men Zeus voor als het hoofd van de godenfamilie. Zijn familie had ook haar verblijf op de Olympus en gehoorzaamde hem.

Wie was Rhea?

Rheia (Oudgrieks: ῾Ρέα; Ionisch: ῾Ρείη) of Rhea (gelatiniseerd) is een figuur uit de Griekse mythologie. Zij was een van de Titanen en woonde bij de berg Ida op Kreta. Haar broer Kronos huwde haar en verwekte de Olympiërs Hestia, Hera, Demeter, Poseidon, Hades en Zeus.

Welke god at zijn eigen kinderen op?

Na het huwelijk van Kronos en Rheia voorspelde hun moeder, Gaia, dat Kronos op een dag door één van zijn eigen kinderen van de troon zou worden gestoten. Omdat Kronos dit kostte wat kost wilde voorkomen at hij zijn kinderen – Hestia, Demeter, Hera, Hades en Poseidon – na hun geboorte op.

Hoe is Zeus oppergod geworden?

Zeus is de Griekse oppergod, heerser over hemel en aarde. Zeus werd als baby gezoogd door de magische geit Amalthea op Kreta. Nadat Zeus, eenmaal volwassen, de Titanen en Giganten had verslagen, kreeg hij de absolute macht en werd hij de heerser over alles.

Hoeveel zonen heeft Zeus?

Zeus heeft vele heldhaftige kinderen, zoals: Athene, Hermes, Herakles (ook wel Hercules) en Perseus. Kinderen die Zeus met Hera heeft gekregen zijn Hebe, Hephaistos, Eileithyia en Ares. De god Zeus heet bij de Romeinen “Jupiter”, bij de Noormannen (ook wel Vikingen) “Thor” en bij de Germanen “Odin”.

Wie is de god van de dieren?

Artemis. Artemis is de zus van Apollo, en dus de dochter van Zeus en Leto. Ze is de godin van de jacht, maagdelijkheid, en tegelijkertijd geboorte, boogschieten (net als haar broer) de maan en alle dieren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven