Waar is Spaans de moedertaal?

Waar is Spaans de moedertaal?

De landen hieronder genoemd spreken Spaans als officiële taal: Mexico, Colombia, Spanje, Argentinië, Peru, Venezuela, Chili, Guatemala, Ecuador, Cuba, Bolivia, Dominicaanse Republiek, Honduras, Paraguay, El Salvador, Nicaragua, Costa Rica, Puerto Rico, Uruguay, Panama en Equatoriaal-Guinea.

Hoeveel Spaans sprekende mensen?

De tweede meest gesproken taal in de wereld is niet minder dan het Spaans, met een geschat aantal moedertaalsprekers van 460 miljoen. Het is de officiële taal van de meeste Latijns-Amerikaanse landen in aanvulling op Spanje, en van een aanzienlijk deel van de Noord-Amerikaanse bevolking.

Waar wonen de meeste Spaanstalige mensen?

De Verenigde Staten zijn nu het op één na grootste Spaanssprekende land ter wereld. Alleen in Mexico wonen meer mensen die Spaans spreken. De VS heeft 41 miljoen inwoners die Spaans als hun moedertaal hebben, en nog eens ruim 11,5 miljoen inwoners die tweetalig zijn, meldt The Guardian.

Wat zijn de landen dat Spaans praat in Afrika?

Het momenteel enige officiële Spaanstalige land in Afrika, Equatoriaal Guinea, werd gekoloniseerd door de Portugezen en kwam later in handen van Spanje. Vervolgens is Equatoriaal Guinea onafhankelijk geworden, maar het Spaans is achtergebleven als officiële taal.

Kun je eindexamen Spaans doen in Nederland?

In 2017 deden 2.966 leerlingen van het havo en vwo examen in het vak Spaans. Op het vwo is eindexamen doen in een tweede vreemde taal, naast Engels als eerste vreemde taal, verplicht. Op het gymnasium is dit Grieks of Latijn.

Hoeveel mensen spreken Spaans 2021?

Spaans. Ongeveer 400 miljoen moedertaalsprekers spreken Spaans. Spaans is de lingua franca in 21 landen en wordt wereldwijd nog eens door ongeveer 60 miljoen mensen als tweede taal gesproken.

Hoe wordt een inwoner van de VS in Spaans sprekende landen genoemd?

Gringo is een term die in Spaans- en Portugeessprekende landen wordt gebruikt om voornamelijk een inwoner van de Verenigde Staten mee aan te duiden, maar wordt vaak verward met overige buitenlanders, vooral om hun blonde haar, blauwe ogen en blanke huid.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven