Waar kan ik een AED vinden?

Waar kan ik een AED vinden?

Het midden van de rode cirkel is de ideale plek voor een AED. Hoe dichter de AED bij die locatie hangt, hoe beter. Een AED kan een gebied van 500 meter rondom bedienen. Dit is ook het gebied wat de cirkel op de kaart beslaat.

Waar plak je de elektroden van AED?

Op de elektroden van de CardiAid AED staat aangegeven hoe je ze moet plakken op de ontbloten borstkast van de patiënt. Bij het plaatsen van de elektroden moet het hart in het midden zitten. Bij een volwassen patiënt plaats je één elektrode op de rechterborst, een paar centimeter boven de tepel en onder het sleutelbeen.

Hoe werkt defibrilleren?

De werking berust erop dat door de geforceerde ontlading (spanning tot 800 volt) door het hart heen alle spiercellen tegelijk worden gedepolariseerd, waarna ze allemaal ook even tegelijk refractair zijn, zodat de normale regelmechanismen de kans krijgen zich weer te doen gelden.

Kan AED gebruikt worden in vochtige omgeving?

Ja, een AED kan zonder meer veilig gebruikt worden bij een slachtoffer die in de regen of een plas ligt. De stroom loopt namelijk tussen de elektroden. Mogelijk dient men alvorens de elektroden te plakken dus wel even de borstkas droog te maken.

Waar is een AED in de buurt?

Het Rode Kruis had een website waarop u snel kan achterhalen waar een AED in de buurt aanwezig is. Daarnaast had het Rode Kruist ook een EHBO-app ontwikkeld. Hierin waren alle AED’s vermeld die door de eigenaar of vrijwilligers van het Rode Kruis zijn aangemeld, inclusief de exacte locatie waar deze hangen.

Wat kost een defibrillator?

De gemiddelde kosten voor een AED apparaat liggen over het algemeen tussen de €1000 en €2000. Helaas is niet ieder AED apparaat is even betrouwbaar. De betrouwbaarheid hangt af van het keurmerk, de frequentie van de zelftesten en de capaciteit van de batterij.

Wie betaalt een AED?

Eigenaren van de AED kunnen dat bedrag verhalen op de basisverzekering van het slachtoffer. En als het slachtoffer is overleden, vinden bezitters van de AED het vaak te pijnlijk om nabestaanden met de kosten lastig te vallen. Het gevolg is dat bedrijven, winkels en sportverenigingen voor de kosten opdraaien.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven