Wat is het beste materiaal voor vloerisolatie?

Wat is het beste materiaal voor vloerisolatie?

De beste vloerisolatie is nieuwe isolatie van het hoogste niveau. Op dit moment is PIR, de moderne variant van PUR schuim, vaak de beste isolatie voor de vloer. EPS en XPS, twee kunststof isolatie mogelijkheden, zijn het beste als je onder de vloer last hebt van vocht of water.

Welk materiaal voor dakisolatie?

Bij een koud dak valt de keuze vaak op een minerale wol, bijvoorbeeld glaswol of rotswol. Ook isolatieplaten behoren tot de mogelijkheden. Gaat men een plat dak isoleren langs de buitenkant, dan valt de keuze vaak op een drukvast isolatiemateriaal. XPS-platen en PIR-platen zijn hierbij populaire keuzes.

Wat isoleert beter glaswol of tempex?

Daarom is piepschuim zo licht, terwijl het toch een zeer hoge isolatiewaarde heeft. Dat betekent dat u bij de toepassing van piepschuim een minder dikke laag nodig heeft dan andere isolatiematerialen, zoals het bekende en veel toegepaste glaswol.

Wat is beter voor geluidsisolatie glaswol of steenwol?

Steenwol wordt vaak gebruikt als geluidsisolatie. In de praktijk blijkt dat steenwol inderdaad een betere geluidsisolatie is dan de goedkopere soorten glaswolisolatie. Kies je echter voor MW35 of Naturoll 032, dan heb je een betere geluidsisolatie dan de standaard steenwolplaat 210.

Hoe dik moet je isolatie zijn?

Zorg er dan voor dat die minimaal 8 centimeter dik zijn, wanneer u daar onder uw vloer voldoende ruimte voor heeft. Vloerisolatieplaten van 8 centimeter dik kunnen vrijwel overal worden toegepast. De isolatiewaarde van deze platen is bij deze dikte over het algemeen afdoende.

Hoe kun je het beste de kruipruimte isoleren?

Heb je een kruipruimte van minstens 35 cm hoog? Dan kun je het beste vanuit de kruipruimte isolatiemateriaal aanbrengen tegen de onderkant van de vloer. Bijvoorbeeld thermoskussens, platen van kurk, hout, vlas, EPS, schuim, glas- of steenwol. Dit levert goede isolatie op.

Waarmee dak isoleren?

Voor het isoleren van de binnenkant van een schuin dak, kun je de volgende materialen gebruiken:

  • Spijkerflensdekens. Spijkerflensdekens zijn rollen isolatiemateriaal van glaswol of steenwol die ingepakt zitten in papier.
  • Kant-en-klare isolatieplaten.
  • Folie-isolatie.

Welk isolatiemateriaal voor schuin dak?

Een schuin dak (zoals de zolder) wordt vaak tussen de balken met steenwol geïsoleerd. Steenwol biedt niet alleen een goede thermische isolatie, maar het staat ook bekend om z’n goede geluidsisolatie. Bovendien is steenwol zeer brandveilig.

Welke isolatie isoleert het best?

Glaswol. Glaswol isolatie wordt iets vaker gekozen dan steenwol omdat het iets beter isoleert. De rollen glaswol zie je naast het steenwol liggen bij de bouwmarkt en wordt heel veel gebruikt. Glaswol is een van de meeste gebruikte isolatiematerialen vanwege de makkelijke toepassing.

Wat is beter glaswol of PIR?

PUR-PIR panelen isoleren bij dezelfde dikte ongeveer 30 % beter dan glaswol. Xentro technologie laat toe om zelfs een verschil tot 40 % te bekomen. Dit wil zeggen dat 10 cm glaswol, met lambda 0,032 W/mK, vervangen kan worden door 6 cm Eurowall Xentro of Eurofloor Xentro. Bij rotswol is dit verschil nog groter.

Wat is beter Rockwool of glaswol?

Glaswol is aanzienlijk goedkoper dan steenwol. Daarnaast is de isolatiewaarde van glaswol bij dezelfde dikte hoger dan de isolatiewaarde van steenwol. Hierdoor worden er met glaswol isolatie betere resultaten behaald met minder ruimte.

Waarom glaswol of steenwol?

Zowel glaswol als steenwol zijn goede opties voor het isoleren van je huis. Beide soorten isolatie werken namelijk brandwerend én zijn waterafstotend. Steenwol en glaswol zijn dan ook beide ongevoelig voor de vorming van schimmels.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven