Waar kan ik een Baklijst kopen?

Waar kan ik een Baklijst kopen?

U kunt bij ons terecht voor een baklijst op maat in afwijkende maten of premium uitvoeringen ten opzichte van de standaard baklijsten. BaklijstenGigant beschikt over een eigen lijsten atelier, waarin alle soorten lijsten met de hand worden samengesteld.

Wat is een Baklijst?

Baklijsten werden van oudsher gebruikt om kostbare schilderijen in te vervoeren. Het doek werd met wat ruimte rondom in de “bak” geplaatst waardoor het schilderij tijdens transport niet snel kon beschadigen. Gouden, zilveren en opzichtige lijsten sierden de schilderijen.

Hoe lijst je een canvasdoek in?

Zo kun je het canvas met een spijker aan de muur hangen. Vaak ziet dit er echter niet heel erg fraai uit en komt je doek niet goed tot zijn recht. Je zou het canvasdoek ook op de grond of op een dressoir tegen de muur kunnen plaatsen, maar ook dan is het de vraag of het doek de aandacht krijgt die het verdient.

Waarom Baklijst?

Baklijsten zorgen ervoor dat je een schilderij of een foto op canvas op stijlvolle wijze aan de muur kunt hangen. Dankzij de baklijst is het canvasdoek beter beschermd tegen beschadigingen en past het canvasdoek beter in jouw interieur.

Welke kleur Baklijst?

Net zoals een fotolijst om een foto verdienen canvasdoeken een mooie baklijst en deze zijn bij ons in verschillende soorten, stijlen en kleuren leverbaar zoals zwart , wit , bruin en grijs. Baklijsten zijn canvaslijsten die uw doek en interieur de uitstraling geeft wat het af maakt en waar over gepraat wordt.

Kun je Canvas inlijsten?

Schilderijlijsten voor een canvas worden ook wel baklijsten en/of canvaslijsten genoemd en worden speciaal gemaakt voor canvasdoeken. De schilderijlijsten van Baklijst.nl zorgen ervoor dat u uw canvasdoeken op stijlvolle wijze op kunt hangen. Ze hebben een L-vormig profiel en worden gemaakt van hout.

Hoe moet je een schilderij inlijsten?

Goed inlijsten – zo werkt ’t!

  1. De juiste maat passe-partout kiezen.
  2. Frameprofiel in voldoende lengte uitkiezen.
  3. Glas, passe-partout en achterwand moeten hetzelfde formaat hebben (maat voor de binnenkant).
  4. Op de achterkant van het frameprofiel de precieze maat voor de binnenkant markeren.

Hoe Baklijst ophangen?

Plaats je canvasdoek midden in de baklijst. Draai de baklijst met daarin het canvasdoek om. Leg de bevestigingshaakjes op het canvasdoek langs de randen. Schroef de haakjes vast op het canvasdoek.

Welke kleur lijst bij schilderij?

Kies dan voor een moderne schilderijlijst in een wat neutralere kleur zoals zwart, wit of zilver. Maar onthoud; uiteindelijk ben jij de baas over wat er aan jouw muur komt te hangen en dien je dus hetgeen te kiezen wat jij het mooiste vindt.

Welke kleur Passe-Partout?

De meeste mensen kiezen meestal voor een passe-partout in een witte tint om foto’s te benadrukken. Gebruik een passe-partout in een leuke kleur om een diploma, oude brief of iets soortgelijks in te lijsten. Als de afbeelding licht is, dan is het vaak mooier om deze te benadrukken met een passe-partout in een kleur.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven