Waar kan ik een rondbreinaald kopen?

Waar kan ik een rondbreinaald kopen?

Rondbreinaalden online kopen bij Handwerk.nl.

Wat kost een rondbreinaald?

Addi Rondbreinaald 120 cm – nr 5 – messing

Oploopkorting
Normale prijs € 6,75
Koop voor +€ 25,- € 6,41 5%
Koop voor +€ 50,- € 6,28 7%
Koop voor +€ 100,- € 6,08 10%

Wat is een rondbreinaald?

Het principe van rondbreinaalden is eenvoudig. Je hebt twee kleine breinaaldjes van zo’n 15 cm, die met elkaar worden verbonden door een flexibele, kunststof draad. Je kunt daarbij kiezen uit breipunten van metaal, hout of kunststof.

Hoe meet je een rondbreinaald?

Als jij dus 100 steken op wil gaan zetten en je stekenverhouding is 20 steken per 10 cm, dan kies je voor een rondbreinaald met een lengte van 40 cm. Op een rondbreinaald met een lengte van 60 cm zouden de steken te ver uitgerekt moeten worden om prettig te kunnen breien.

Welke breinaalden voor sokken?

De korte breinaalden zonder knop worden ook wel sokkennaalden genoemd. Een set korte breinaalden bestaat meestal uit 4 of 5 naalden waarmee je sokken breit. Daarnaast zijn deze korte breinaalden handig voor het breien van boordjes.

Wat zijn Sokkennaalden?

SOKKENNAALDEN ZIJN NIET ALLEEN VOOR SOKKEN! Ondanks dit veelgebruikte Nederlandse woord voor deze breinaalden, zijn ze zeker niet alleen bedoeld voor sokken. Ze worden bij ons ook wel breinaalden zonder knop genoemd, net even wat algemener.

Wat zijn de beste Rondbreinaalden?

Onze eerste keuze. Rondbreinaalden Set – Uitgebreide 18-Delige Kit Breinaalden Voor Rondbreien – 80 cm.

 • De tweede keuze. KnitPro Zing Verwisselbare Rondbreinaalden – Deluxe Set.
 • Overweeg ook. Rondbreinaalden 4mm.
 • Hoe lang moet een rondbreinaald zijn?

  Een grote trui van niet al te dikke wol kunt u probleemloos breien op een naald van 80 cm lengte. Voor de mouwen kan dan 40 cm gebruikt worden. Als op een gegeven moment de naald te vol wordt, kan overgegaan worden op 60 cm. Voor dikke wol is 100 cm voor de panden meestal voldoende.

  Wat is het voordeel van een rondbreinaald?

  Met een rondbreinaald kan je hetzelfde doen als met rechte breinaalden, namelijk in toeren heen en weer breien. Je kan er ook patronen mee breien die in het rond gebreid worden. Dit is erg handig voor het breien van cylinders, zoals mouwen, snoods en cols zonder naad.

  Welke maat rondbreinaald?

  De juiste lengte van de rondbreinaald is heel belangrijk. De meest gangbare lengtes zijn : 40,60 en 80 cm; daarnaast zijn er van sommige merken ook tussenmaten ( 50 en 70 cm) en naalden van 100cm, 120cm, 150cm en zelfs langer. Het is heel lastig breien met een in verhouding te lange naald.

  Welke maat rondbreinaald voor muts?

  Je hebt breinaalden in allerlei maten en diktes; de maat heeft effect op hoe je breiwerk eruit gaat zien. Een rondbreinaald is het fijnst voor dit patroon. Een 5 mm naald is een prettige dikte. Alle maten onder de 6 mm zijn ook prima.

  Welke breinaalden gebruiken voor sjaal?

  Een richtlijn bij het bepalen van het type breinaalden dat je wilt gaan gebruiken is dat je bij dikke wol de dikkere breinaalden gebruikt en bij de dunne wol de dunnere breinaalden.

  Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

  Terug naar boven