Waar kan ik mijn oude medicijnen inleveren?

Waar kan ik mijn oude medicijnen inleveren?

Medicijnen die u niet meer gebruikt kunt u inleveren bij de milieustraat en bij de meeste apotheken. U kunt ze ook bij het restafval doen. Gooi medicijnen nooit in de wc of door de gootsteen.

Wat te doen met medicijnen na overlijden?

Een medicijn over dat u niet meer nodig heeft? Spoel dat niet door de gootsteen of de wc. Dat is slecht voor het milieu. Lever medicijnafval in bij uw apotheek of bij een inzamelpunt van de gemeente.

Kun je medicijnen terugbrengen?

Nee, dat kan helaas niet. Zodra een medicijn de apotheek verlaat, kan de apotheker niet meer garanderen dat het medicijn onder de juiste omstandigheden is bewaard. En dus nog veilig is voor een volgende gebruiker.

Waar laat je medicijnen die niet meer houdbaar zijn?

Medicijnen weggooien Zijn uw medicijnen over de datum? Dan kunt u deze inleveren bij uw apotheek. U kunt ze ook zelf weggooien bij het klein chemisch afval.

Wat gebeurt er met Medicijnafval?

Wat gebeurt er met medicijnafval? De medicijnen die u inlevert bij de apotheek worden in aparte tonnen verzameld. De inzameldiensten van de gemeente halen deze tonnen op en slaan ze op in speciale depots. Ook als medicijnresten worden ingeleverd bij de milieustraat of chemokar komen deze terecht op dezelfde depots.

Wat moet je doen met vervallen medicijnen?

Breng ze naar je apotheker! Geneesmiddelen zijn niet zoals andere producten. Vervallen of ongebruikte geneesmiddelen zijn dus ook geen gewoon afval. De farmaceutische sector organiseert en financiert een selectieve inzameling van vervallen of ongebruikte geneesmiddelen om ze op een veilige manier te kunnen vernietigen.

Wat te doen met medicijnen die je niet meer gebruikt?

Volgens een ruwe schatting gooien we in Nederland elk jaar voor minimaal 100 miljoen euro aan medicijnen weg. Als niet-gebruikte geneesmiddelen nu door patiënten worden teruggebracht naar de apotheek, worden ze daar standaard vernietigd.

Wat is Restmedicatie?

Voor de intramurale zorg betekent het dat deze restmedicatie in een afgesloten box retour moet naar de apotheek of in een afgesloten box als klein chemisch afval ingeleverd moet worden bij de gemeente. Deze box moet zodanig dicht zijn dat, wat er is ingestopt, er niet meer uitgehaald kan worden.

Hoe medicatie terugbrengen naar apotheek?

Een voorgevulde spuit met vaste naald, in een blisterverpakking kan je net zoals een ander vervallen geneesmiddel terugbrengen naar de apotheker. Als de spuit geen product bevat en je kan ze van de naald scheiden dan mag de spuit in de vuilbak voor huishoudelijk afval en de naald in een naaldencontainer.

Hoe zorg je ervoor dat je huisapotheek geen vervallen geneesmiddelen bevat?

Hou je medicijnkastje in het oog: een belangrijk gebaar voor je gezondheid. Bewaar geen vervallen geneesmiddelen bij je thuis. Het gebruik van vervallen geneesmiddelen is immers gevaarlijk. Bewaar ook geen geneesmiddelen die je niet meer gebruikt.

Hoe lang kan ik medicijnen bewaren?

Een onaangebroken verpakking kunt u gebruiken tot de uiterste gebruiksdatum. Een aangebroken verpakking kunt u gebruiken binnen de maximale bewaartermijn. Natuurlijk moet u het medicijn dan wel op de juiste manier gebruiken en bewaren. Gebruik nooit medicijnen na de uiterste gebruiksdatum of bewaartermijn.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven