Waar kan ik Uber gebruiken?

Waar kan ik Uber gebruiken?

Uber Nederland is actief in de Randstad en in de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven, Haarlem en ’t Gooi. Wil je weten of Uber ook actief is in jouw stad? Bekijk dan de kaart hieronder.

Hoe regel ik een Uber?

De Uber-app gebruiken

  1. Een account aanmaken. Je hebt alleen een e-mailadres en een telefoonnummer nodig.
  2. Voer je bestemming in. Open de app en voer in het veld Waarheen?
  3. Ga naar je chauffeur. Je kunt de aankomst van de chauffeur op de kaart volgen.
  4. Controleer je rit.
  5. Leun achterover en ontspan.
  6. Je rit beoordelen.

Hoe oud moet je auto zijn voor Uber?

De belangrijkste voorwaarde is dat de auto maximaal 10 jaar oud mag zijn. Hierboven vindt je de lijst van alle voertuigen die in aanmerking komen voor UberX.

Kan je een Uber reserveren?

Een rit plannen is heel eenvoudig. Tik op het auto pictogram met het klokje, kies ‘Plannen’ en bevestig vervolgens de locatie en geschatte ritprijs.

Wat is een Uber chauffeur?

Uber is een onderneming die bemiddelt tussen reizigers en aanbieders van personenvervoer in verschillende landen. Het bedrijf verbindt via zijn mobiele app klanten in 71 landen met officiële taxichauffeurs, maar ook met privéchauffeurs.

Welke app voor Uber?

Ga naar Google Play en volg deze stappen:

  • Tik op het pictogram van Google Play.
  • Tik in de zoekbalk, typ Uber en tik op Zoeken.
  • Tik op het Uber-pictogram en vervolgens op INSTALLEREN.
  • Nadat de app is geïnstalleerd, tik je op OPENEN.

Kan je zomaar Uber worden?

Je moet 21 jaar of ouder zijn om te rijden in je stad, je moet een geschikte auto hebben die niet ouder is dan tien jaar en je moet de vereiste documenten hebben, zoals een geldige chauffeurskaart. Als je wilt rijden via Uber, maar geen auto hebt, kun je via een van onze autopartners een auto kopen, leasen of huren.

Hoeveel betaal je voor een Uber?

Bij Uber betaal je een basistarief van € 3,00 en daarna betaal je € 1,90 per gereden kilometer of € 0,35 per minuut. Er is een minimumtarief van € 8,00 en bij annulering worden er € 10,00 kosten in rekening gebracht.

Heb je taxipas nodig voor Uber?

Hebben Ubers een blauw kenteken?

Om als Uber-chauffeur te kunnen rijden, heb je een chauffeurskaart nodig. Ook moet je als ondernemer staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en moet je rijden in een auto met een blauw kenteken, de taxikentekenplaat. Een taxi mag echter wel op een taxistandplaats staan, een Uber mag dat niet.

Hoe duur is een Uber?

De kosten van een Uber taxirit Bij Uber betaal je een basistarief van € 3,00 en daarna betaal je € 1,90 per gereden kilometer of € 0,35 per minuut. Er is een minimumtarief van € 8,00 en bij annulering worden er € 10,00 kosten in rekening gebracht. Deze prijzen gelden voor een rit met de UberBLACK.

Hoe herken je een Uber taxi?

Een taxirit aangevraagd Je krijgt gegevens waarmee je jouw taxi makkelijk kan vinden, zoals de naam en vaak de foto van een chauffeur. Uber-taxi’s kun je herkennen omdat ze het logo van Uber duidelijk moeten laten zien. Het logo is vaak te zien op of onder de voorruit van de auto.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven