Waar komt de Eiffeltoren vandaan?

Waar komt de Eiffeltoren vandaan?

Het iconische bouwwerk werd tussen 1887 en 1889 gebouwd voor de Wereldtentoonstelling in Parijs en is nu een van de populairste toeristische attracties ter wereld. De Eiffeltoren heeft zijn naam te danken aan Gustave Eiffel, wiens bedrijf de bekende constructie heeft gebouwd.

Hoeveel doden bij bouw Eiffeltoren?

De Eiffeltoren werd op 31 maart 1889 ingehuldigd en op 6 mei officieel geopend. In totaal werkten 250 staalarbeiders mee aan de bouw. Het was voor die tijd opmerkelijk dat geen enkele arbeider tijdens de bouw het leven liet. Er verongelukte alleen een arbeider die buiten werktijd met zijn verloofde de toren beklom.

Waarom wilden veel Parijzenaars de Eiffeltoren eigenlijk slopen?

De doorbraak van de telecommunicatie redde de toren: er werden antennes op geplaatst. Veel Parijzenaars hoopten op de sloop. Zij waren helemaal niet blij met zo’n stalen gevaarte aan de oevers van de rivier de Seine. Er werd zelfs een comité tot sloop van de toren opgericht.

Hoe oud is de Eiffeltoren?

1341887-1889
Eiffeltoren/Leeftijd

Wie is de bedenker van de Eiffeltoren?

Gustave Eiffel is het bekendst geworden door de Eiffeltoren (la Tour Eiffel) die zijn bedrijf tussen 1887 en 1889 bouwde voor de Wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs, en klaar was op 6 mei 1889. Het ontwerp van de Eiffeltoren kwam in de eerste plaats van twee van zijn medewerkers Maurice Koechlin en Émile Nouguier.

Hoe komt Frankrijk aan de Eiffeltoren?

Wel verongelukte een arbeider toen hij na werktijd met zijn vrouw de toren beklom. Op 13 maart 1889 was de Eiffeltoren af, maar op 6 mei werd de toren pas officieel geopend. Het ontwerp kwam van twee ingenieurs die werkten voor Gustave Eiffel. Die kocht het van hen en liet de toren bouwen.

Hoeveel tredes heeft de Eiffeltoren?

Als je gaat lopen, reken dan op 330 traptreden tot de 1e verdieping en nog eens 340 treden naar de 2e verdieping. Dit klinkt veel, maar voor de meeste mensen en kinderen (vanaf 6 jaar) is dat goed te doen. Mits ze in redelijke conditie zijn, geen last van hoogtevrees hebben en het buiten geen 35 graden is…

Wie was de ontwerper van de Eiffeltoren?

Stephen Sauvestre
Maurice KoechlinÉmile Nouguier
Eiffeltoren/Architecten

Wat vonden mensen van de Eiffeltoren?

Aan het begin van de bouw verzetten veel mensen zich tegen de bouw van wat men de “ijzeren schoorsteen” noemde. Toen de toren groter werd, nam het verzet af. Toen de toren af was vond iedereen hem eigenlijk heel mooi.

Wie heeft de Eiffeltoren in Parijs bedacht?

Wat is de vorm van de Eiffeltoren?

Verwijst de vorm naar de functie van het gebouw? De Eiffeltoren is niet echt een normaal gebouw. Het is eerder een constructie, of beter gezegd: een kunstwerk. De meeste kunstwerken dienen als bezienswaardigheid, dus hier zou je ook uit kunnen opmerken dat de Eiffeltoren als toeristische bezienswaardigheid dient.

Wie heeft de Eiffeltoren geopend?

De bouw van de toren duurde van 1887 tot 1889. In totaal werkten er 250 staalarbeiders mee aan de bouw. Op 31 maart 1889 werd de Eiffeltoren ingehuldigd en op 6 mei werd hij officieel geopend. Dit door de prins van Wales, Koning Edward VII van Engeland.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven