Waar komt de krokodil voor?

Waar komt de krokodil voor?

Krokodilachtigen komen bijna wereldwijd voor. Alle soorten leven rond de evenaar: in Afrika, grote delen van Zuid-Amerika, Midden-Amerika, Zuid-Azië en het noorden van Australië. De groep echte krokodillen komt voor in Afrika, Midden-Amerika, Zuid-Azië en Noord-Australië.

Hoe heet een kleine krokodil?

Lijst van krokodilachtigen

Afbeeldingen, lengtes, geschatte aantallen en beschermingsstatus
Alligators (Alligatoridae): 8 soorten
Siamese krokodil (Crocodylus siamensis) Lengte: 3 meter Aantal: minder dan 5.000 Status: Kritiek Spitssnuitkrokodil (Crocodylus acutus) Lengte: 5 meter Aantal: 10.000 – 20.000 Status: Kwetsbaar

Hoelang kan een kaaiman worden?

De grootste soorten worden waarschijnlijk niet ouder dan 40 tot 60 jaar oud, kleinere soorten als kaaimannen bereiken een leeftijd van ongeveer 30 tot 40 jaar.

Hoeveel krokodillen zijn er nog op de wereld?

Er zijn dertien soorten krokodillen, twee soorten alligators, zes soorten kaaimannen en twee soorten gavialen. Gavialen hebben een opvallend lange, slanke snuit, maar krokodillen en alligators zijn vaak veel moeilijker uit elkaar te houden. Krokodillen hebben meestal een langere spitsere snuit dan alligators.

Welke soort is een krokodil?

De krokodilachtigen (Crocodilia), krokodillen of pantserreptielen zijn een orde van reptielen die sterk aan het water aangepast zijn en in tropische en subtropische gebieden leven. Alle soorten zijn waterbewoners die goed kunnen zwemmen, maar ook regelmatig het land betreden.

Wat is het zwaarste reptiel ter wereld?

Het gewicht van een vijf meter lang exemplaar kan meer dan 500 kilo bedragen. Oudere mannetjes van meer dan zes meter zijn tussen de 1000 en 1200 kilo zwaar. Hiermee is de zeekrokodil niet het grootste reptiel ter wereld, want sommige slangen worden nog langer, maar wel het zwaarste.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven