Waar komt de zon op in winter?

Waar komt de zon op in winter?

Ruwweg kunnen we stellen dat de zon in het oosten opkomt en in het westen ondergaat. In de winter zien we minder zon: ze komt dan ongeveer in het zuidoosten op en gaat al in het zuidwesten onder. In de zomer zien we net heel veel zon: de zon komt in het noordoosten op en gaat in het noordwesten onder.

Waar gaat Dezon op?

De zon komt dus ’s ochtends op in het oosten, en gaat aan het einde van de dag weer weg in het westen. ’s Ochtends twee keer de o, ’s middags of ’s avonds twee keer de w. Zo vergeet je dat nooit meer! (en als je eenmaal weet waar de zon staat, kun je ook altijd aanwijzen wat de vier windrichtingen zijn.

Waar gaat de zon onder app?

Met deze app kun je precies zien waar de zon opkomt en ondergaat. Dit zonnekompas is handig bij bezichtigingen wanneer je als potentiële koper informatie wilt inwinnen over tuinligging, lichtinval en aantal zonuren.

Waar gaat de zon onder Griekenland?

Tijden zonsopgang en zonsondergang vandaag

Datum en tijd 14 oktober 2021, 01:19
Locatie Kos, Griekenland
Zonsopgang 07:17 UTC(+03:00) vindt over 5 uur 58 min. plaats
Zonsondergang 18:35 UTC(+03:00)
Daglengte 11 uur 18 min.

Waar komt de zon op in zomer?

Rond 21 juni (bij het begin van de astronomische zomer) komt de zon op in het noordoosten (azimut 50°) en gaat onder in het noordwesten (azimut 310°). Zelfs in het holst van de (korte) zomernacht bevindt de zon zich in het noorden minder dan 18 graden onder de horizon.

Waar komt de zon op in Griekenland?

Waarom gaat de zon op de Griekse Eilanden sneller onder dan bij ons? De zon bevindt zich op de ecliptica. Die ecliptica staat soms loodrecht op de horizon, soms maakt ie er maar een flauwe hoek mee. Dat is afhankelijk van de breedteligging van de plaats en van het tijdstip van het jaar.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven