Waar komt sms vandaan?

Waar komt sms vandaan?

Sms (een afkorting voor short message service) is een dienst om met behulp van een mobiele telefoon korte berichten te versturen en te ontvangen. Sms was oorspronkelijk ontworpen als deel van gsm, maar is beschikbaar geworden voor een groot aantal typen mobiele netwerken, inclusief de UMTS-netwerken.

Wie heeft de sms uitgevonden?

De afzender was de Britse Neil Papworth, een toen 22-jarige softwareprogrammeur van techbedrijf Sema Group. Hij werkte aan de Short Message Service voor semafoons en toen nog schaarse mobiele telefoons, afgekort sms. Opdrachtgever was een jonge Britse telefoonprovider, Vodafone genaamd.

Hoe wordt een sms verstuurd?

Sms-berichten worden vanuit de mobiele telefoon naar de berichtencentrale (Engels: SMSC) gestuurd. Deze slaat het bericht op en poogt meerdere keren het bericht af te leveren. Het is mogelijk om een bevestiging van de aflevering van een sms-bericht te verkrijgen van de berichtencentrale.

Wat was er voor sms?

Het begon allemaal op 3 december 1992. Programmeur Neil Papworth stuurde de vroege kerstgroet ‘Merry Christmas’ naar Vodafone-directeur Richard Jarvis. De sms groeide in de jaren daarna uit tot één van de populairste vormen van telefonische communicatie.

Waarom krijg ik phishing sms?

Hoe werkt phishing via sms? Bij phishing proberen criminelen je betaalgegevens of persoonlijke gegevens te achterhalen. Vaak met nepsites waar ze je naartoe leiden. Een valse of nagemaakte website herken je aan het nep-webadres (ook wel nep-url) in de sms.

Hoe oud is de sms?

Hoeveel sms per dag?

Wereldwijd versturen mensen gemiddeld ongeveer drie sms’jes of mms’jes per dag. In totaal zullen we in 2011 ongeveer 7,5 biljoen tekst- en multimediaberichten versturen. Naar verwachting neemt het aantal berichten in de toekomst echter af.

Hoe kun je sms?

  1. Kies in het hoofdmenu van je mobiele telefoon’ berichten’. (
  2. Kies vervolgens ‘ berichten intoetsen’ .
  3. Toets je bericht in met behulp van je toetsenbord.
  4. Ben je klaar met intypen?
  5. Toets het nummer in van de GSM waar het bericht heen moet.
  6. Druk op OK (of yes) en het bericht wordt verstuurd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven