Waar koop je een Zwitsers zakmes?

Waar koop je een Zwitsers zakmes?

Klassiek Huntsman zakmes van Victorinox met 15 functies waaronder een groot lemmet, schaar, houtzaag, kurkentrekker en blikopener. Tools van roestvrij staal en schalen van rood Cellidor met metalen Zwitsers kruis.

Hoe heet een Zwitsers zakmes?

De naam “Schweizer Messer” is beschermd, en mocht slechts door de firma’s Victorinox en Wenger worden gebruikt. Hetzelfde gold voor het gebruik van het Zwitserse kruis dat op het heft van de messen is aangebracht.

Hoeveel kost een zakmes?

Wanneer je op zoek gaat naar een passend zakmes kom je messen tegen die slechts een investering van een tientje vergen, tot messen die 300 euro of zelfs het dubbele daarvan kosten.

Is een Zwitsers zakmes verboden?

Reacties. Een ingeklapt Zwitsers zakmes bij je dragen is in beginsel niet verboden zolang je aan kunt tonen dat het bij je dragen op dat moment een legale functie heeft. Bijvoorbeeld het bij je dragen m te gebruiken als gereedschap tijdens wandeltochten in openbare (natuur)gebieden.

Wie maakte het Zwitserse zakmes?

Geschiedenis van het Zwiterse zakmes. In 1884 startte Karl Elsner en zijn vrouw Victoria in de Zwitserse alpen in het plaatsje Ibach hun messen fabriek Victorinox. De naam van de fabriek is de naam van de vrouw van Karl Elsner en de vaknaam van het materiaal voor roestvrij staal INOX.

Waar kan ik mes kopen?

Messen kopen is bij Shogun 100% legaal en kun je gemakkelijk online doen. Wij bieden een ruim assortiment aan messen aan van verschillende bekende kwaliteit merken zoals Cold Steel, Buck, Walther, KA-BAR, Gil Hibben, United, Blackfield en nog veel meer. Daarnaast kun je bij ons vrijwel alle soorten messen kopen.

Is een mes verboden?

Een zakmesje mag in de meeste gevallen wel, maar niet als je bijvoorbeeld in de kroeg, of in een voetbalstadion bent. Messen, zoals stiletto’s, valmessen en vlindermessen zijn strikt verboden. Heb je een valmes, vlindermes of stiletto op zak, dan krijg je een boete.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven