Waar leeft een Puma?

Waar leeft een Puma?

De poema, bergleeuw of zilverleeuw (Puma concolor) is een katachtig dier dat in geheel Midden- en Zuid-Amerika en in het westen van Noord-Amerika voorkomt. Lang heeft men gedacht dat de poema schadelijk was voor de wildstand en uiteraard voor vee. Het laatste is wellicht juist, maar het eerste niet.

Kan een poema zwemmen?

Volgens een bioloog kan een poema erg goed zwemmen, zelfs in dit koude water. Hoe het dier op het ijs is gekomen is niet helemaal duidelijk. Het kan een rustplaats zijn tijdens een zwemtocht, maar ook kan hij op jacht zijn geweest en zo op het ijs terecht zijn gekomen midden in het wilde Patagonië.

Waar leeft de zwarte poema?

De zwarte jaguar komt voor in Zuid-Amerika, de zwarte luipaard in Azië en Afrika en de zwarte poema leeft in Noord-Amerika.

Waar leven katachtigen?

De meeste katachtigen leven in bossen, en zijn goede klimmers met scherpe nagels. Ook leven de meeste soorten solitair. De leeuw vormt daarop een uitzondering, deze soort leeft juist in groepen. Katachtigen komen van nature op alle continenten voor, behalve in Australië en op Antarctica.

Hoe verdedigt een zwarte panter zich?

De luipaard heeft een vast territorium, dat hij tegen soortgenoten verdedigt. Dit wordt gemarkeerd met urine of uitwerpselen, net als bij veel andere diersoorten. Ook worden krabsporen op bomen achtergelaten. Mannetjes hebben vaak grotere territoria dan vrouwtjes.

Hoe sterk is een poema?

De poema, ook wel bergleeuw of zilverleeuw genoemd, is een wilde kat die zich heel makkelijk aanpast. In sneeuw bedekt berggebied voelt hij zich even goed thuis als in het tropische regenwoud. De lange, slanke poema is zeer krachtig en kan grotere prooidieren, zoals herten, met een enkele klap of beet vallen.

Wat zijn de bekendste katachtigen?

Overzicht katachtigen

  • Afrikaanse Goudkat (Profelis Aurata)
  • Afrikaanse wilde kat (Felis Silvestris Libyca)
  • Andeskat of Bergkat (Oreailurus Jacobita)
  • Aziatische Goudkat (Catopuma Temminckii)
  • Bengaalse tijgerkat (Prionailurus Bengalensis)
  • Borneo Nevelpanter (Neofelis diardi)
  • Caracal (Caracal Caracal)

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven