Waar liggen de internetkabels?

Waar liggen de internetkabels?

Een groot onderdeel van de ruggengraat van het internet ligt in de vorm van internetkabels op de bodem van de oceaan. Deze zijn nu te zien op een nieuwe, interactieve kaart. Duizenden kilometers aan glasvezelkabels zo dik als brandweerslangen verbinden ongezien de continenten met elkaar.

Waar komt internet binnen in Nederland?

De verbinding loopt via glasvezel-, telefoon- of coaxkabel van huis naar de wijkcentrale van het telefoonnetwerk (C). Vandaar gaat het naar het datacentrum van de internetaanbieder (D).

Wat is het grootste verschil tussen de kabels die in de Noordzee liggen en kabels die in oceanen liggen?

‘De kabels liggen meestal onder de grond’, weet Duijts. ‘Dat is anders dan in oceanen, die natuurlijk veel dieper zijn en waarvan de bodems dikwijls uit onderzeese bergketens bestaan. ‘ Precies omdat de kabels zijn ingegraven en dus niet zichtbaar zijn, staat Rijkswaterstaat in principe overal bekabeling toe.

Waarom liggen er kabels op de zeebodem?

Onderzeekabels transporteren 99% van het intercontinentale internetverkeer. De kabel bestaat uit glasvezels ingebed in een gel van aardolie met daaromheen verschillende lagen bestaande uit (van binnen naar buiten): Koperen of aluminiumbuis.

Welke aansluiting heeft Ziggo?

Soms kun je de hoofdaansluiting herkennen aan de groene kabel. Deze groene kabel is de kabel van Ziggo en is verbonden met de hoofdaansluiting. Heb je maar één tv-aansluiting in huis? Dan is dit waarschijnlijk de hoofdaansluiting.

Welke wandcontactdoos Ziggo?

Vind je hoofdaansluiting Een witte wandcontactdoos met 1 of 2 aansluitingen. Zit in de meterkast of in de kamer. Er gaat een groene kabel in de wandcontactdoos. Deze is alleen niet altijd zichtbaar.

Welke kabel voor Ziggo tv?

Deze coax kabel wordt aanbevolen door Ziggo Antennekabel RLA++ van Technetix, Ziggo gecertificeerd – Zoek jij een kabel voor jouw coaxnetwerk? Dan is deze Ziggo kabel de beste keuze. Deze tv kabel met viervoudig afgescherming wordt gebruikt om radio, tv en mediabox aan te sluiten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven